100 MP kameralı Xiaomi Mi Mix Alpha'nın etkileyici fotoğraf kalitesi - Haberler - indir.com

100 MP kameralı Xiaomi Mi Mix Alpha'nın etkileyici fotoğraf kalitesi

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-23 22:34:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Son dönemlerin adından en sık bahsettiren markaları arasında olan Xiaımi, ürün yelpazesine bir yenisini daha ekliyor. Fiyat performans dengesiyle Pazar giriş yapan ve bir sene içerisinde satışlarını üçe katlamayı başaran Çin merkezli teknoloji firması yarın Mi Mix Alpha’yı tanıtacak.

Bir aydır sızıntılarla gündemde olan Mi Mix Alpha’nın 100 Megapiksel çözünürlüğe sahip bir kamerayla kullanıcılarına merhaba diyeceği iddia ediliyordu. Tanıtıma bir gün kala bu özelliği doğrulayan Xiaomi, teknoloji dünyasının dikkatini de yarın düzenleyeceği lansmana çekmiş oldu.

Xiaomi Mi 9 Pro ve Xiaomi Mi Mix 4 tanıtım tarihi açıklandıXiaomi Mi 9 Pro ve Xiaomi Mi Mix 4 tanıtım tarihi açıklandı

Weibo üzerinden bir paylaşım yaparak Mi Mix Alpha hakkında yer akan iddiaları doğrulayan şirket, pazara süreceği yeni akıllı telefonun, çekilen fotoğrafa 8 kez yaklaştırıldığında bir net kalacağı konusunda oldukça iddialı. Yenilikçi fikirleriyle dikkat çekmeyi başaran Xioami, son dönemlerde en çok ses getiren markalar arasında yer alıyor. Bir senedeki başarısıyla adından büyük bir övgüyle söz ettiren marka yarın Mi Mix Alpha dışında Mi 9 Pro, Mi Tv Pro 8K’yı da kullanıcılarına tanıtacak.

Xioami Mi Mix Alpha kamera teknolojisinde bir ilke imza attı!

Şimdiden büyük bir merakla beklenen lansmanın yıldızı ise Mi Mix Alpha olacak gibi dursa da, Mi 9 Pro’nunda sahip olduğu yeteneklerle satışlarda öne çıkacağını söyleyebiliriz. Ancak sızıntılar nedeniyle nerdeyse hemen hemen tüm özellikleri bilinen Mi 9 Pro’nun lasmanda Mi Mix Alpha’nın gölgesinde kalabilmesi de yüksek bir ihtimal. 100 Megapiksel çözünürlüğe sahip bir kamerayla kullanıcılarına merhaba diyeceği kesinleşen Mi Mix Alpha akıllı telefonlar arasında üretilen en yüksek çözünürlüğe sahip kamera olma özelliğine sahip.

Tasarımda bir sonraki seviye Xiaomi Mi Mix Alpha ortaya çıktı!

Akıllı telefon kameraları teknolojisinde bir ilke imza atan şirket yaptığı açıklamada, bugüne kadar üretilen amiral gemisi ve giriş seviyesi telefonlardaki en yüksek kamera çözünürlüğünün 64b Megapiksel olduğunun altını çizerek, Mi Mix Alpha’nın 100 Megapiksel çözünürlüğe sahip sensörle geleceğini vurguladı.

Samsung’un yeni ürettiği kamera sönsörü olan ISOCELL Bright HMX’i kullanan Xiaomi, 108 Megapiksel çözünürlüğe sahip bir kamera sensörü kullanıyor. Geçtiğimiz dönemlerde de yine Samsung’un 64 Megapiksel çözünürlüğe sahip olan sensörünü kullananmış olması şirketin, teknoloji lideri Samsung’la ciddi bir iş birliği yapmış olduğunu gözler önüne seriyor.

Fotoğrafın 4 kez yakınlaştırılmış hali

Şirketin yapmış olduğu açıklamalara göre, 12032 X 9024 piksele sahip olan fotoğrafların dosya boyutu 40 megabayt büyüklüğünde. Görüntüye 8 kez yakınlaştırıldığında bile fotoğrafın bozulmadığı konusunda oldukça iddialı olan Xioami, Mi Mix Alpha’nın yeteneklerini gözler önüne seren bir fotoğraf yayınladı.

Fotoğrafın 8 kez yakınlaştırılmış hali

Xiaomi rekorlara doymuor! Redmi Note serisi satışları 100 milyonu geçti

Mi Mix Alpha hakkında daha önce ortaya çıkan söylentiler, Xiaomi’nin yeni akıllı telefonun 2K çözünürlükte 90 Hz tazeleme olanağına sahip bir ekranla birlikte geleceğini de ortaya çıkarmıştı. Şirketin bu konu hakkında yapmış olduğu açıklama ise, Mi Mix Alpha’nın ekran gövde oranının beklenenin üstünde olarak yüzde yüzün üzerinde olacağını da göstermiş oldu. Tüm bu detayların yanı sıra güçlü donanım özelliklerine sahip olması beklenen Mi Mix Alpha’nın, gücünü Qualcomm 855 işlemci yongasından alması bekleniyor. 12 GB RAM kapasitesiyle kullanıcılara tam donanım sunması beklenen Mi Mix Alpha’nın dahili depolama kapasitesinin de 1 TB olacağı yönünde ciddi sızıntılar bulunmakta. Tüm bu bilgilerin doğru olup olmadığını ise Xiaomi’nin yarın düzenleyeceği lansmanında öğrenmiş olacağız. Lasman sonrasında Xiaomi ürünleriyle ilgili sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.


İlgili uygulamalar
Xiaomi Mi Band 4 rakibi Huawei akıllı bileklik yakında tanıtılacakXiaomi Mi Band 4 rakibi Huawei akıllı bileklik yakında tanıtılacak

PAYLAŞ