Galaxy Store'un büyümesi için Samsung'a para teklif edilmiş


Arama motoru devi Google, kendisine açılan güvensizlik davasında ortaya çıkan bazı bilgilere göre Google, Samsung Galaxy Store’u zayıflatmak ve büyümesini engellemek için Samsung’a para teklif ettiği ortaya çıktı. Google ekosisteminin Android işletim sisteminde en çok tercih edilen uygulama mağazası olan Google Play Store yer alıyor. Bu mağaza sahip olduğu güç ile Android ekosisteminin zirve konumunda yer alıyor. Ancak Samsung’un ise cihazlarında sunduğu rakip uygulama mağazası Galaxy Store bulunuyor. Özellikle Galaxy Store kullanıcılarına özel sunulan uygulama ve kampanyalar, Google’ın Samsung telefonlardaki kullanımını düşürüyor. Ücretsiz bir oyunu Google Play Store veya Galaxy Store’dan indirebilirsiniz. Ancak Galaxy Store’dan indirirseniz, oyun içinde özel hediyeler ile karşılaşabiliyorsunuz.

Google, Samsung’a para teklif etti

ABD’nin başkenti Washington, D.C ve 36 eyalet, Google’a karşı antitröst davasında bir ortak iddianame hazırladı. İlginç olarak bu iddianame Google’ın uygulama geliştiricilerinden aldığı kesintiye odaklanıyordu. Bildiğiniz üzere Google, uygulama geliştiricilerinin kazançlarının %30’luk bölümünü komisyon olarak alıyor. Bu durumda ise uygulama geliştiricilerinin rakip marketlere yönelmesine sebep oluyor. Diğer yandan iddianame de Google’ın Samsung’a “Samsung’un mağazası olan Galaxy Store’un gelişmesinin durdurulması için sayısız taviz” karşılığında para teklif ettiği de iddia ediliyor. Android platformundaki cihazların sayısına göre Samsung’un ezici üstünlüğü de olduğunu söyleyebiliriz.

Bu iddialara göre Google’un Samsung’un mağazasındaki özel uygulamalara tam erişim istiyor. Samsung cihazlarda Samsung’a özel etkinlikler yapmak ve Samsung kullanıcılarını ise Google Play Store’a çekecek reklamlar yapmak istiyor. Google bu durum için ise Samsung’a yüklü bir para ödüyor. Google Play Store gelirlerini paylaşmamak için direkt olarak uygulamaların gelirlerinden belli bir yüzde vermeyi de reddediyor. Bakalım beklenen olacak ve Google alandaki liderliğini sürdürecek mi göreceğiz.