Google arama motoru tamamen yenileniyor - Haberler - indir.com

Google arama motoru tamamen yenileniyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-05 16:30:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Google, arama motorunu yeniden tasarlamaya karar verdi. MUM olarak lanse edilen Multitask Unified Model altyapısı ile beraber artık karmaşık arama sorguları da desteklenecek. 

Başarılı isim Google, arama motorunu kökten tamamen yeniden tasarlamak üzere harekete geçiyor. Yeni altyapı ve entegre edilecek olan (Multitask Unified Model) teknolojisi sayesinde arama motoru çok daha güçlü olacak. Şirket geliştiricilerinin arama motorunda uygulayacağı yeni MUM mekanizması, kullanıcıların birleşik sorgular oluşturmasına imkan tanıyacak. Yani kullanıcılar metin, grafik ve ses bilgilerini tek bir liste üzerinden birleştirecek ve yerleşik yapay zeka tüm bunları doğru bir şekilde anlayacak. 

Google Chat gelişmiş arama özelliği getiriyorGoogle Chat gelişmiş arama özelliği getiriyor

Karmaşık arama sorgusu imkanı sunulacak

Google'ın temsilcilerine göre, şirketin yeni arama sisteminin tam olarak nasıl çalışacağına dair birkaç önemli soruya çözüm bulması gerekecek. Daha sonra ise konuyla ilgili olarak bilgiler ve örnekler kamuoyu ile paylaşılacak. MUM teknolojisinin entegrasyonu, Google'ı dünyada benzersiz bir arama motoru haline getirecek ve bu teknolojisinin yardımı ile en karmaşık arama problemlerini çözmek mümkün olacak. Google'ın sözcüsü olan Pandu Nayak'a göre MUM, metin, resim ve ses içeriği de dahil olmak üzere çeşitli bilgi türlerini aynı anda "anlamak" için tasarlandı. Şirket kullanıcıların isteklerde bunları birleştirmelerini, örneğin bir çift ayakkabının fotoğrafını yüklemelerini ve aynı zamanda "Bunlar koşu için uygun mu?" diye sormalarını mümkün hale getirecek. Aynı zamanda kullanıcılar, sesli bir isteği, bir fotoğrafla da birleştirebilecekler.


Google Kişiler'in yeni tasarımıyla Google Plus tekrar mı dönüyor?Google Kişiler'in yeni tasarımıyla Google Plus tekrar mı dönüyor?
Google Chrome'da üçüncü taraf çerezler nasıl engellenir?Google Chrome'da üçüncü taraf çerezler nasıl engellenir?
Twitter'a Google entegrasyonu geliyorTwitter'a Google entegrasyonu geliyor

PAYLAŞ