Galaxy A21s Geekbench’ testinde görüldü!


Güney Koreli şirket Samsung’un orta seviye akıllı telefon modelleri ortaya çıkmaya devam ediyor. Şimdi ise söz konusu modellerden birisi olan Galaxy A21s için Geekbench’te bazı raporlar yayınlandı. Yayınlanan raporlara göre ise Exynos 850 adlı bir yonga setinden güç alacağı beklenen bu yeni akıllı telefon modelinin Android 10 ile beraber kutu içerisinden çıkması bekleniyor. Samsung, her yıl sunmuş olduğu amiral gemisi cihazların yanı sıra birden fazla sınıfa ait akıllı telefon modeli sunarak her cebe hitap etmeyi istiyor. Buna göre ise bugünlerde giriş seviyesi ve orta seviye modeller üzerinde çalışıyor. Öyle ki 2020’nin başından beri Galaxy A71, Galaxy A51, Galaxy A31, Galaxy M21 ve Galaxy M31 gibi cihazları pazara sundu. Şirketin şimdi ki gündem modeli ise Galaxy A serisine yönelik Galaxy A21s oluyor.

Samsung Galaxy A21s ortaya çıktı

Samsung Galaxy A21 modelinin halefi olması beklenen bu yeni cihaz SM-A217F kod adına sahip olarak Geekbench’te ortaya çıktı. Yayınlanan rapora göre ise model gücünü henüz resmi olarak tanıtılmayan Exynos 850 işlemcisinden alacak. Ancak raporda yer alan ilginç RAM miktarı açıklamasına göre 2.5 GB gibi bir bellek gözüküyor. Bu bellek miktarı günümüz akıllı telefonlarında hiç gördüğümüz bir değer olarak karşımıza çıkmıyor. Bu sebeple modelin yüksek bir ihtimalle 3 GB değere sahip bir RAM ile karşımıza gelmesi bekleniyor.

Modelin sızan detaylarına baktığımız zaman ise sadece işletim sistemini görüyoruz. Buna göre Android 10 ile gelecek olan model tekli çekirdek testinden 183 alırken, çoklu çekirdek testinden ise 1074 puan almayı başarıyor. Galaxy A21s modelinin 32 ve 64 GB dahili depolamalara sahip versiyonları olması beklenirken modelin 2 megapiksel de makro sensörü olması bekleniyor.