Framework nedir ?


Bu içerik " Framework nedir ? " sorusunu cevaplar ve bazı programlama dilleri ve frameworkler hakkında bilgi verir.

Framework nedir ?

Framework bir projenin daha verimli hale getirilmesini amaçlayan ve odağı doğru noktaya çekmeye çalışan bir sistemdir.  Geliştiricilerin yaparak gereksiz zaman ve emek harcayacakları işleri geliştiricilere hazır olarak sunar ve geliştirici asıl işine  çok daha iyi şekilde odaklanabilir.

Programlamada  , bir çerçeve uygulamaları oluşturmak için kullanılan bir standarttır. Frameworkler düşük düzeyli ayrıntılarla ilgilenir, böylece mühendisler gerçekten önemli olan yüksek düzeyli sorunlara odaklanabilirler. Frameworkler geliştirme süresini önemli ölçüde azaltabilir.

Framework, dört tekerleği, direksiyon simidi, fren ve gaz kürekleri olan araçlara benzer. Araba tasarımcılarının kaç tane tekerlek olacağına veya direksiyon simidinin nereye yerleştirileceğine karar vermek için zaman harcamak zorunda kalmazlar. Çünkü bu konuda zaten bir standart belirlenmiştir.Bunun yerine, araba tasarımcıları arabalarını daha hızlı, daha yakıt tasarruflu, ferah ve tüketicilere satmaya çalıştıkları diğer özellikleri yapmaya odaklanabilir .

Yazılım mühendisleri için Frameworkler bunu yapar. Mühendislerin gerçek sorunları, iş sorunlarını çözen özellikler üzerinde çalışabilmeleri için temel bir çalışma sistemi sağlarlar.

Image Composite Editor 2.0 Videosu