Epic Games Store ücretsiz oyunlar için şart getirdi


Sunduğu ücretsiz oyunlarla oyun tutkunlarının gönlünü kazanan Epic Games Store, ücretsiz oyunlar için yeni bir şart getirdi.

Ücretsiz oyunlarla ilgili önemli bir gelişmeye imza atan Epic Games, artık şartı yerine getirmeyen kullanıcıların oyunları oynamasına izin vermeyecek.

Özellikle pandemi döneminde ardı ardına ücretsiz oyun sunan Epic Games, yeni ücretsiz haftalık oyunları belirledi.

Salgın döneminde en sevilen oyunları ücretsiz olarak oyun tutkunlarıyla buluşturan Epic Games’in bu dönemde kullanımı da ciddi bir oranda artmış bulunuyor. Platformun aktif kullanıcı sayısının neredeyse iki katına çıkması bazı güvenlik risklerini de beraberinde getirdi.

Olası güvenlik ihlallerine karşı önlem alan Epic Games konuyla ilgili yeni bir duyuru yayınladı. Platform tarafından yayınlanan duyuruya göre artık kullanıcıların ücretsiz oyun oynamak için bir süre iki aşamalı doğrulama yöntemini kullanması gerekecek. Bu hamlesiyle güvenlik konusundaki öneme değinen Epic Games’in yeni şartı 28 Nisan 2020 tarihinden itibaren başlayan bu zorunluluk 21 Mayıs 2020 tarihine kadar devam edecek.

Epic Games kazanana 1 milyon dolar veriyor

Epic Games’in bu hamlesinin ardında güvenlik ihlallerinin yanı sıra kötüye kullanımlarda yer alıyor. Bazı kullanıcıların birden fazla hesapla platforma giriş yaparak ücretsiz oyunların farklı hesaplarla oynanmasının da önüne geçecek olan Epic Games yayınladığı duyuda, kötü niyetli kullanıcıların oyun kullanımının artmasını fırsat bilerek oyunlar üzerinden kullanıcı bilgilerini ele geçirmeye çalıştıklarını belirtti. Hatırlarsanız geçtiğimiz günlerde Nintento’nun maruz kaldığı bu siber saldırı sonucu 160 bin oyuncunun bilgileri ele geçirilmişti.

Bu durumun önüne geçmek için platform iki aşamalı kimlik doğrulama sistemiyle önlem aldı. İki aşamalı kimlik doğrulama ayarını yapmak için internet sitesi üzerinden Epic Games’e giriş yaparak “Hesap Ayarları”ndan, “Şifre ve güvenlik” menüsüne giriş yapmanız ve ardından “İki aşamalı kimlik doğrulama” seçeneği ile gerekli özelliği aktif etmeniz gerek.