Epic Games, geliştirici modelini kökten değiştirmek istiyor - Haberler - indir.com

Epic Games, geliştirici modelini kökten değiştirmek istiyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 22 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-27 13:31:01
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Oyun dünyasının en iddialı isimlerinden Epic Games yayınlama girişimini duyurarak bu girişimin ilk iş ortaklarını açıkladı.

Dünyanın en büyük oyun platformu olan Steam’e rakip olan Epic Games yaptığı kampanyalarla pek çok oyun severin gönlünde taht kurmuş durumda. bugün son derece önemli bir haberi kullanıcılarıyla paylaşan şirket yayınladığı bir blog yazısı ev video üzerinden yeni çok platformlu oyun yayınlama girişimini açıkladı.

Epic Games bu hafta iki tane popüler kutu oyunu ücretsiz!Epic Games bu hafta iki tane popüler kutu oyunu ücretsiz!

Açıklamalara göre şirket  ‘Epic Games Publishing’ isimli yeni oyun yayınlama girişimi başlatıyor. Şirket bu girişimde ‘önce geliştirici’ yaklaşımını benimseyeceğini duyurdu. Bunun yanı sıra bu projenin ilk iş ortaklarını da açıklayan Epic Games, yeni platformla birlikte bugüne dek piyasaya hüküm süren geliştirici modelini kökten değiştirmek istediğini dike getirdi. Yaratıcıların daha iyi oyunlar yapabilmesine odaklanması için sektörün en geliştirici dostu şartlarını oluşturmayı hedeflediğini vurgulayan Epic Games, Publishing’in getireceği artılardan da bahsetti. İşte Publishing’in geliştiricilere sağlayacağı avantajlar;

Epic Games'in yeni ücretsiz oyunları belli oldu!

  • Yaratıcılıkta sınır tanımamak ve sahiplik: Geliştiriciler, ürettikleri eserin tüm fikri mülkiyet haklarına ve eserler üzerinde yaratıcılık açısından %100 kontrole sahip olacaklar.
  • Tamamı fonlanan projeler: Epic Games Publishing, geliştirme maliyetlerinin %100’ünü karşılayacak. Buna geliştirici maaşlarından kalite güvencesi, yerelleştirme, pazarlama gibi pazara açılma maliyetlerine kadar tüm yayınlama maliyetleri de dahil olacak. 
  • Yüzde 50/50 kar paylaşımı: Geliştiriciler eserleri için adil bir pay alacak. Maliyetler düşüldükten sonra geliştiriciler tüm karın en az %50’sini kazanacak.

Bu projeyle oyun geliştiricilerine gerçekten iddialı ve iyi imkanlar sunan Epic Games’in bu projeye ilk iş ortakları “The Last Guardian” oyunuyla tanınan DESIGN, “Inside” ve “Limbo” oyunlarıyla tanınan Playdead, “Control” oyunuyla oyun dünyasında büyük bir yankı uyandıran “Remedy Entertainment” oldu. Bu proje kapmasında yayınlanacak oyunlar konusunda şimdilik detaylı bir açıklama yapılmamış olsa da, Epic Games’in konuyla ilgili olarak önümüzdeki aylarda daha detaylı bir bilgilendirme yapması bekleniyor.

 


Steam'in resmi internet sitesinde Epic Games'e karşıcı çarpıcı ifadeler!Steam'in resmi internet sitesinde Epic Games'e karşıcı çarpıcı ifadeler!
Epic Games'te bu hafta 3 oyun ücretsizEpic Games'te bu hafta 3 oyun ücretsiz

PAYLAŞ