En iyi bulut tabanlı oyun servisleri


Son dönemlerde adından sıkça söz ettiren bulut tabanlı oyun servisleri sistem gereksinimlerini ortadan kaldırmasıyla geleceğim umut vadeden teknolojileri arasında. İşte en iyi bulut tabanlı oyun platformları ve avantajlı özellikleri.

Bulut tabanlı oyun servislerini basitçe tanımlamak gerekirse oyun dünyasının Netflix'i demek yanlış olmaz. Assassin's Creed Valhalla, Cyberpunk 2077, Halo: Infinite, Red Dead Redemption 2 gibi AAA oyunlarını oynamaya imkan tanıyan bulut tabanlı oyun platformları yüksek sistem gereksinimlerini ortadan kaldıracak. Bu sistem sayesinde orta özelliklere sahip bilgisayarlardan yüksek sistem gereksinimi gerektiren oyunların oynanabileceği söylenmekte. Tabi bu servisleri kullanabilmek için çok iyi bir internet bağlantısına sahip olmanız gerekmekte. Peki en iyi bulut tabanlı oyun platformu hangisi?

Xbox Game Pass Cloud Gaming

Microsoft'un Xbox Game Pass Cloud Gaming, yüksek profilli oyunlara ev sahipliği yapıyor.

Artıları

Eksileri

GeForce Now

En iyi yanı, ilgili dijital mağazalardaki oyunlara sahip olabilmeniz.

Artıları

Eksileri

Google Stadia

Google Stadia diğer servislere göre biraz geride kalsa da yüksek görsel kalitesine sahip oyunlar içeriyor.

EA'den Nvidia'ya Rakip Bulut Tabanlı Oyun Sistemi

Artıları

Eksileri

Amazon Luna

Amazon tarafından sunulacak bir bulut oyun servisi olan Amazon Luna şuanda ABD'de test sürecinde. Sistem olarak Stadia'ya benzese de servis Türkiye'de yayımlandığında bireysel oyunlar satın almak yerine kanallara abone olarak oyunları oynayabileceksiniz.