Facebook, bulut tabanlı oyun servisi PlayGiga’yı satın aldı - Haberler - indir.com

Facebook, bulut tabanlı oyun servisi PlayGiga’yı satın aldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-19 22:29:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Sosyal medya devi Facebook satın alımlarını sürdürüyor. Geleceği olan girişim ve şirketleri satın almaya devam eden Facebook, bir yenisini daha gerçekleştirdi. Sosyal medya şirketi şimdi ise İspanya merkezli PlayGiga adlı bir bulut tabanlı oyun servisini 70 milyon Avro’ya satın aldı. Şirket her alanda Pazar sahibi olmak isterken, video oyun tarafında da iddialı olmak istiyor. Bunun için ise bulut tabanlı oyun sektöründe bilinen isim PlayGiga adlı şirketi hanesine kazandırdı. İspanyol şirket PlayGiga, 2013 yılında Madrid’de faaliyetlere başlamış olup, Orta Doğu ve Avrupa pazarlarında etkili olmak istemesine karşılık tam olarak bekleneni alamamıştı. İspanyol gazetesinde doğrulanan haber ile beraber ise Facebook 70 milyon avro karşılığında söz konusu satın alımı gerçekleştirdiği belli oldu.

Facebook Bulut Oyun Şirketini Satın Aldı

Facebook, Spotify ve Google Vergi ile Tanışıyor!Facebook, Spotify ve Google Vergi ile Tanışıyor!

Facebook’un Facebook Gaming adlı Twitter hesabından yapılan paylaşım ile beraber satın alım belli oldu. Satın alım hakkında “PlayGigaOficial’ın Facebook Gaming takımına dâhil olmasından dolayı oldukça heyecanlıyız. Şuan için başka yorum yok!” ifadelerini kullandı. Yapılan bu satın alım ve açıklamalar doğrultusunda Facebook’un bulut tabanlı oyun piyasasına giriş yapmaya hazırlandığı gözüküyor. Google cephesinden Stadia platformunda yaşanan potansiyel sonrasında Facebook’un da böyle bir adım attığı gözüküyor.

Facebook 2016 yılında HTML5 tabanlı oyunların oynanmasına olanak sağlayan Instant Games adlı uygulamasını da pazara sunmuştu. Bakalım Facebook’un yeni dahil olduğu bu pazardaki faaliyetleri ne olacak göreceğiz.


Facebook Messenger, WhatsApp ve Instagram'ın birleşmesine büyük engelFacebook Messenger, WhatsApp ve Instagram'ın birleşmesine büyük engel
Facebook çalışanlarının banka bilgileri çalındı!Facebook çalışanlarının banka bilgileri çalındı!

PAYLAŞ