Apple bulut tabanlı oyun servisleri için geri adım attı - Haberler - indir.com

Apple bulut tabanlı oyun servisleri için geri adım attı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-14 13:00:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Teknoloji

ABD'li şirket Apple, bulut tabanlı oyun servisleri için geri adım attı. Bilindiği gibi kuralları ihlal ettiği gerekçesi ile xCloud ve Google Stadia ikilisini uygulama mağazasında görmek istemediğini söyleyen teknoloji devi, yeni kurallarını duyurdu.

Bundan sonra Xbox oyunlarını xCloud aracılığı ile iPhone ve iPad modellerinizde oynayabileceksiniz. Google Stadia oyunları da Apple cihazları ile tanışacak. Apple tarafından yapılan değişikliklerin son derece katı olduğunu belirtmek gerekir.

Pac-Man efsanesi, Android ve iOS platformlarına gerçek dünyada dönüyorPac-Man efsanesi, Android ve iOS platformlarına gerçek dünyada dönüyor

Apple bulut tabanlı oyun servisleri için geri adım attı

Artık iOS tabbanlı bütün cihazlarda hem xCloud hem de Google Stadia oyunlarının oynanabilir bir hale getirilmesi mobil oyun seven kullanıcıların yüzünü güldürdü. 44 yıllık firma tarafından dikte edilen güncel kurallar, birçok kişinin Apple'ı tekelcilik ile suçlamasına neden oldu.

Bulut tabanlı oyunların App Store bünyesinde yer alması için bütün kurallara uyması gerekiyor. Bu kategoride yer alan her oyunun kendisine ait olan bir incelemeye, kendisine ait olan özel bir sayfaya, özenle hazırlanmış olan bir açıklamaya ve uygulama içi satın alma özelliğine sahip olması şart.

Belirlenen şartlar yalnızca bunlarla sınırlı değil. Her oyunun App Store'dan indirilebilir olması, kullanıcılar tarafından değerlendirilmeye açık olması, ebeveyn denetimine tabi olması ve ScreenTime gibi uygulamalar tarafından kontrol altına alınabilmesi de gerekiyor.

Bu oyunlara getirilen güncellemeleri de denetlemek isteyen Apple, ilgili oyunun para harcayanlar ile para harcamayanlar arasında bir dezavantaj yaratmamasını sağlayacak mükemmellikte olan bir oyun dengesine ev sahipliği yapmasını istiyor. 

Ekran görüntüsünde de aksaklık istemeyen Apple, bulut tabanlı oyun servislerinin kendi oyunları için tanıtım kataloğu hazırlayabileceğini belirtti. Bu kataloğun Apple tarafından hazırlanan uygulama içi satın alma özelliğini, abonelik sistemini ve ve “Apple ile Giriş Yap” özelliğini anlatması şart. Bu kataloğun tek bir App Store sayfası ile ilişkilendirilmesi isteniyor.

Kısaca bir açıklama yapmak gerekirse Apple'ın geliştiricilerden toplu bir rapor sunmasını istediğini söyleyebiliriz.



PAYLAŞ