Canlı Yayın Hizmeti Sunan LinkedIn Live Nedir?


Bugün pek çok sosyal medya platformu canlı yayın yapma fırsatını kullanıcılarına sunuyor. Bunlar arasına katılan profesyonel mesajlaşma platformu olan Lindedln, Linkedln Live olarak adlandırdığı yeni canlı yayın hizmeti platforma yeni bazı fırsatlar sunacağı tahmin ediliyor.

Özellikle işletmelerin ürün lansmanları, soru cevap oturumları, toplantılar, proje tanıtımları, gelir açıklamaları, ofislerinden görüntüler vb. canlı etkinlikler gerçekleştirilmesine olanak tanıyacak olan Lindedln Live, şu anda Beta test aşamasında. ABD’de şu an için sınırlı kullanıcıların erişebildiği Linkedln Live, şu an için Türkiye’de aktif değil. Ancak yakın bir zamanda aktif olması planlanan ülkeler arsında yerini almalı. Dünya geneline baktığımız zaman yaklaşık olarak 600 milyona yakın kullanıcıya sahip uygulama, yaklaşık olarak 7 milyon kullanıcısı da Türkiye’den. Bu rakama bakıldığı zaman ise Türkiye’yi Linkedln kullanan ülkeler arasında 15. Sırada yerini alıyor. Hal böyle olunca, uygulamayı kullanmak için Türkiye’nin çok fazla bekleyeceğini sanmıyoruz. Ancak biz belirtmek fayda görüyoruz. Linkedln Live ne zaman hizmete girmeye başlayacak ve beta test aşamasından ne zaman çıkıp da kullanımı herkese açılacak bu konu hakkında net bir tarih yok. Şu an yalnızca davetiye ile kullanılabilecek olan uygulama, testten çıkıp, platformdaki bütün kullanıcılara hizmet vermeye başladığı zamanda, dahil olan tüm firmalar ve şirketler yeni hizmetten doğru stratejiler kurgulayarak faydalanıp, video içeriğin gücünden en iyi bir şekilde yararlana bilecek.

Canlı yayın esnasında Microsoft Azure’den destek alacak

Pek çok sosyal medya kullanıcısının bildiği üzere video içeriğinin önemi son yıllarda sık sık karşımıza geliyor. İlk etapta, yeni uygulaması ile Facebook, Twitter ve YouTube’a rakip olarak geliyor gibi algılanıyor olsa da gerek kullanıcı dinamikleri birbirinden oldukça farklı gerek ise video akış hizmeti konusunda oldukça geç kalması gerçeği nedeniyle rakip olmak yerine farklı bir süreç deneyimleyeceğini ifade edebiliriz. Aynı zamanda Linkediln Live paylaşılacak olan videoların diğer sosyal medya platformlarında paylaşılan içeriklerden en büyük farkı kişisel yayınlar olmaması olacak. Video içeriğin platformdaki en hızlı bir şekilde büyüyen format olduğunu belirtip video içeriklerin YouTube, Facebook ve Twitter gibi diğer sosyal medya platformlarının işlevselliğini artırdığına ve oldukça talep gördüğünü ifade eden Pete Davies, Microsoft’un 2016 yılında 26,5 milyar dolara satın aldı. Video rakamların sabit rakamlara göre daha fazla görüntülendiğinin farkında ve dolayısı ile gelir modelinde yer alan sunduğu rakamlar için daha fazla kazanç sağlamak isteyen Linkedln, ilk video özelliklerini 2017 yılında tanıtmıştı. Aynı zamanda Microsoft Linkediln’in sahibi olarak canlı yayın esnasında teknik destekte sunacak. Sağlayacağı bu teknik desteği ise Microsoft Azure’den faydalanarak gerçekleştirmeyi düşünüyor. İş zorluklarını aşmasına yardımcı olacak şekilde tasarlanan Azure, bir bulut hizmeti olarak karşımıza çıkıyor. Şimdiden merak edenler için paylaşacak olursak, gene Microsoft’un bir başka servisi olan Skype ise bu projede yerini almayacak.