LinkedIn Live ile LinkedIn canlı yayında şansını deneyecek - Haberler - indir.com

LinkedIn Live ile LinkedIn canlı yayında şansını deneyecek

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-12 12:30:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Sosyal Medya

Sosyal ağlar arasında kendine has sistemi ile dikkat çeken LinkedIn, yeni canlı yayın platformunu tanıttı. İşte konula ilgili detaylar. 

Linkedin, Sınırsız Makale Yazma Özelliğini Aktif Etti 

LinkedIn'deki hata kullanıcıların verilerini tehlikeye atıyorLinkedIn'deki hata kullanıcıların verilerini tehlikeye atıyor

Yaklaşık 600 milyon kullanıcısı bulunan ve özellikle iş dünyasının tercih ettiği LinkedIn, güncellemelerime devam ediyor. Sosyal ağ için yapılan son açıklamalarda canlı yayın konusunda yeni bir platformun geliştirildiği ve artık LinkedIn canlı yayın servisinin etkin olarak kullanılabileceği ifade edildi.

Canlı yayın servisi ile LinkedIn geliştirilecek

LinkedIn resmi açıklamasında mevcut sosyal ağın, canlı yayın servisleri ile birlikte çok daha gelişeceğini ve video içeriklerin popüler olduğu bir dönemde kullanım ve site içi etkinliklerin de bu doğrultuda artış göstereceği ifade edildi. Canlı yayın servisinde herhangi bir sınırlama olmadığı gibi kullanıcıların LinkedIn ya da kendi firmasının alanına göre farklı yayınlar yapabilecek.

LinkedIn canlı yayın servisi ne zaman kullanılacak?

Açıklamalara göre sistem şu anda Beta sürecinde. Bu nedenle de tüm kullanıcılar açık değil. ABD’de başlatılan beta sürecinde sadece davetiye alabilen kullanıcılar sisteme dahil olarak bu yeni servisi kullanma şansına ulaşacak. Sistemin beta sürecinin ne zaman sona ereceği ve herkesin ne zaman erişim sağlayabileceği ise henüz açıklanmadı.

LinkedIn canlı yayın servisinin özellikleri neler olacak?

Tanıtıma göre LinkedIn canlı yayın servisinde kullanıcılar canlı yayın servislerine katılacak olan kişileri belirleyebilecek. Belirli kişilerin kapsam dışı bırakılmasının yanı sıra sadece belirli kişilere yönelik de canlı yayın yapılabilecek.

Bu sistem ile asıl hedeflenen ise influencer ve soru cevap şeklindeki görüşmelerin arttırılması. Bu bakımdan LinkedIn yeni bir reklam alanı olarak da canlı yayın servisinin gelişeceğini düşünüyor.

Ortak bir çalışma yapılmış

Bu yeni hizmet üzerine uzun zamandan beri çalıştığı öğrenilen LinkedIn, canlı yayın servisi konusunda dünyaca ünlü firmalarla bir araya gelerek çalışmaların yürütmüş. Öğrenilen bilgiye göre canlı yayın servisinin sorunsuz ve kullanıcıların ilgisini çekecek şekilde oluşturulması adına titiz bir çalışma yürüten LinkedIn¸Wirecast, Switcher Studio, Wowza Media Systems, Socialive ve Brandlive gibi alanında öncü firmalarla ortaklık yapmış. Anlaşma kapsamında firmaların başlangıç aşamasında belirli bir süre içerik üreterek canlı yayın servisini beslemesi de yer alıyor.

Microsoft’tan şifreleme desteği

Yeni projede yer alan firmalardan bir diğeri ise Microsoft. LinkedIn ile iş birliğine giden Microsoft, Azure Media Servisleri ile şifreleme hizmeti sunacak. He ne kadar LinkedIn, Microsoft tarafından satın alınmış olsa da hizmet ve servisler konusunda sosyal ağ ayrı tutuluyordu.

Yenilenen sistem ile birlikte aktif bir kullanım sunacak LinkedIn, piyasadaki şartları kendi lehine çevirebilir. Bu bakımdan 2017 yılı itibari ile başlatılan video içeriklerin canlı yayın servisleri ile geliştirilmesinin nasıl bir etki yapacağı ve sistemde neleri değiştireceği önümüzdeki aylar itibari ile görülecek. 

Linkedin'den Nasıl Video İndirilir? 


İlgili uygulamalar
LinkedIn'e göre şirketlerin en çok aradığı 25 yetenekLinkedIn'e göre şirketlerin en çok aradığı 25 yetenek

PAYLAŞ