Apple yeni haber servisi için The Wall Street Journal ile anlaştı


Apple tarafından üzerinde çalışmaların sürdürüldüğü haber platformu için sürpriz bir gelişme yaşandı. İddialar göre The Wall Street Journal ile anlaşma sağlandı. 

Apple'dan Çalıntı Cihaz Sorgulama Servisi: Etkinleştirme Kilidi

Apple ücretli bir şekilde kullanıcılara sunacağı haber servisi için yayıncılarla anlaşmaya başlamış durumda. Bu konuda ciddi bir sıkıntı yaşadığı gündeme gelen firma için şu anda yayıncılar ile yapılacak anlaşma büyük bir öneme sahip. Zira haber servisinin etkin bir şekilde faaliyete geçmesi ve abonelik satması adına güçlü bir haber desteğinin sağlanması gerekiyor. Bunun için de Apple’ın ile yayıncıların taleplerine bağlı. Şu ana kadar konuyla ilgili Apple cephesinden net bilgiler gelmese de yapılan sızdırmalara göre The Wall Street Journal ile Apple bu konuda anlaşma sağlamış durumda.

25 Mart’ta tanıtılabilir!

Apple’ın haber platformu için şu anda 25 Mart bekleniyor. Bu tarihte düzenlenecek etkinlikte yeni pek çok cihaz ve tanıtıma yer verebilecek olan Apple, haber servisini de resmen sunabilir. The Wall Street Journal ile anlaşma sağlanmış olması şu anda hem yeni servise dikkatleri çekti hem de yeni servisin ne kadar iddialı olacağına dair ilk ipuçlarını sundu.

Konuyla ilgili gelen bazı haberlerde ise The Wall Street Journal tarafından teklif kabul edilmiş olmasına karşın The New York Times ve The Washington Post gibi yayın organları tarafından teklif kabul edilmediği ifade ediliyor. Bunun gerekçesi ise Apple’ın yüksek bir gelir payını istemesi. Üstelik Apple pay ile birlikte sınırsız bir erişim izni de talep ediyor. Bu şartlar, anlaşmaların en çok zorlayan kısımları arasında bulunuyor. Tüm bu soru işaretleri ve merak edilenlerin 25 Mart’ta yanıt bulması bekleniyor. 

Apple iPhone'leri satılmıyor. Üretim %10 düştü