Android, iOS, Windows Wi-Fi şifresi nasıl öğrenilir?


Unutulan Wi-Fi şifrelerini farklı cihazlarda öğrenmek mümkün. Android ve iOS gibi cep telefon işletim sistemlerinde ya da Windows gibi işletişm sistemlerinde unutulan Wi-Fi şifrelerini aşağıdaki adımları takip ederek kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz. 

Windows'ta Wi-Fi şifresi nasıl öğrenilir?

Cep telefonlarında yapılacak işlemlere göre Windows işletim sistemi, Wi-Fi  şifresinin öğrenilmesi adına çok daha pratik bir kullanım sunuyor. Windows 7 ve 8 gibi farklı işletim sistemleri olsa da ulaşılacak ekranlar ve yapılacak işlemler çok benzer olduğundan dolayı zorlanmadan tüm işletim sistemlerinde benzer şekilde destek alabilirsiniz. Takip edilmesi gereken adımlar ise şöyle;

Eğer girilen tüm ağ şifrelerini öğrenmek istiyorsanız CMD üzerinden işlem yapmanız gerekir. Bu tür durumlarda ise aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz. 

Bu şekilde yapacağınız işlemler sonrasında ağ şifresi görülür hale gelecektir. Dikkat edilmesi gereken detay, ağ adının eksiksiz bir şekilde girilmesidir. 

Android işletim sisteminde Wi-Fi şifresi nasıl öğrenilir?

Android işletim sisteminde, şifrenin öğrenilebilmesi adına yapılması gereken işlem öncelikli olarak rootlu bir cihaza sahip olmaktır. Bu nedenle konuyla ilgili bilginiz yoksa, öncelikli olarak cihazlarda root işleminin nasıl yapıldığını öğrenmelisiniz. Ardından aşağıdaki adımları takip ederek Wi-Fi şifresini öğrenebilirsiniz. 

iOS Wi-Fi şifresi nasıl öğrenilir?

iPhone gibi iOS işletim sisteminin kullanıldığı cihazlarda Wi-Fi şifresi telefonlardan öğrenilememektedir. Fakat MAC kullanarak şifre öğrenilebilir. Bunun için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz. iPhone üzerinden aşağıdaki adımları takip edin;

Wİ-Fİ Ağı Gizleme İşlemleri Nasıl Yapılır?