Galaxy Note 10 Wi-Fi konusunda dünyada bir ilki sunuyor! - Haberler - indir.com

Galaxy Note 10 Wi-Fi konusunda dünyada bir ilki sunuyor!

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-19 19:04:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Samasung’un Ağustos ayının başlarında tanıttığı Galaxy Note 10 özellikleriyle tüm teknoloji dünyasının ilgisini üzerine çekmişti. Amiral gemisi telefonlar arasında en gelişmiş özelliklere sahip olmayı başaran Galaxy Note 10 dünyada bir ilke imza attı!

Akıllı telefonlarda Wi-Fi standartlarını belirleyen Wi-Fi İttifakı geçtiğimiz haftalarda bir açıklama yaparak Wi-Fi 6 döneminin resmen başladığını duyurmuştu. Wi-Fi alanında yeni bir dönemin başlamasıyla birlikte bazı akıllı telefon üreticileri de ellerini hızlı tutarak bu yeni teknolojiyi kullanıcılarına sundu. Geçtiğimiz haftalarda tanıtımı yapılan iPhone 11 ve Galaxy Note 10, Wi-Fi 6 desteğine sahip olan ilk telefonlar oldu.

7.250 TL'ye varan Samsung Galaxy Note 10 değişim kampanyası7.250 TL'ye varan Samsung Galaxy Note 10 değişim kampanyası

İlk Wi-Fi 6 sertifikasını alan telefon Samsung Galaxy Note 10!

Wi-Fi İttifakı’nın Wi-Fi 6 teknolojisini resmi olarak başlatmasıyla birlikte, Galaxy Note 10 ve Galaxy Note 10 Plus modellerini dünya çapında yeni bir ilke imza attı. Samsung’un pazara yeni çıkardığı Galaxy Note ailesi Wi-Fi İttifakı’ndan “Wi-Fi Certified 6” sertifikasını alan ilk amiral gemisi telefonlar oldu.

Samsung Galaxy Note 10, 5G'de zirve isim oldu

“Wi-Fi Certified 6” sertifikası Galaxy Note 10 ailesinin gereken Wi-Fi standartlarını desteklediğini ve cihazlarda bu teknolojinin kullanıldığı internet ağlarında en iyi şekilde çalıştığı anlamını taşıyor. Bunun yanı sıra Samsung’un Note 10 ailesi dışında Galaxy S10 serisinde de bu teknolojiyi kullandığının altını çizelim. Ancak Wi-Fi İttifakı tarafından henüz Galaxy S10 ailesine “Wi-Fi Certified 6” sertifikası verilmedi.

10 Eylül’de tanıtılan ve Wi-Fi 6 desteğine sahip olduğu bilinen iPhone 11 ailesi de henüz Wi-Fi 6 sertifikasına sahip değil. Apple’ın bu alanda ne zaman sertifika alacağını ya da alıp almayacağını ise henüz bilmiyoruz. Ayrıca Wi-Fi 6’nın özellikleri hakkında bilmeniz gereken önemli bir nokta da, bu teknolojinin bir isim değişikliğinin parçası olduğu.

Wi-Fi 6’nın kullanıcılara sunduğu yenilikler

Samsung Galaxy Note 10 plus dayanıklılık testine girdi

Wi-Fi İttifakı tarafından yeni bir isim belirlenmesinin nedeni, daha kullanıcı dostu ve kullanıcılara daha sıcak gelen bir isme geçiş yapmak amacıyla kararlaştırıldı. Yani kısaca Wi-Fi İttifakı 802.11ax standartlarını Wi-Fi 6 olarak isimlendirdi. Şuanda birçok akıllı telefonda kullanılan 802.11ac’da Wi-Fi 5 olarak isimlendiriliyor.

Bunun yanı sıra Wi-Fi 6’da en çok dikkat çeken özelliklerden bir tanesi Target Wake - Up Time özelliğine sahip olması. Bu özellik akıllı telefonlarda internet kullanımlarında cihazlarda pil tasarrufu sağlanabilmesinde yardımcı oluyor.  Örneğin Wi-Fi 6 sertifikasına sahip olan bir cihaz, veri aktarımı için ne zaman uyanması gerektiğini bilip, diğer anlarda uykuya geçiş yapabiliyor. Buda cihazlardaki önemli bir derece pil tasarrufu sağlanmasında etkili oluyor.

Bunun yanı sıra Wi-Fi 6 kullanıcılara yazılımsal iyileştirmeler de sunuyor. MIMO ve yazılımsal özelliklerde yapılan geliştirmeler sayesinde artık aynı bant genişliğinde kullanıcıların daha fazla veri gönderebilmesi mümkün. Burda ise Target Wake – Up Time özelliği devreye giriyor. Birkaç cihaz aynı anda uyanık olduğu sürece yazılımsal iyileştirmeler sayesinde veri gönderirken bant genişliği tıkanıklığının önüne geçiliyor. Samsung'tan sonra Wi-Fi 6 sertifikasını hangi cihazın alacağı ise henüz gizemini koruyor. Wi-Fi 6 ile ilgili gelişmeleri öğrendikçe sizleri haberdar etmeye devam edeceğiz.


Samsung, yeni Note 10 reklamıyla iPhone 11'e diss attıSamsung, yeni Note 10 reklamıyla iPhone 11'e diss attı
Samsung Galaxy S ve Galaxy Note markaları birleşiyor mu?Samsung Galaxy S ve Galaxy Note markaları birleşiyor mu?

PAYLAŞ