Wi-Fi 6 dönemi resmen başlıyor. Wi-Fi 6 nedir? - Haberler - indir.com

Wi-Fi 6 dönemi resmen başlıyor. Wi-Fi 6 nedir?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-17 14:04:03
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Samsung ve Apple tarafından tanıtımı yapılan yeni amiral gemileri ile birlikte adını duymaya başladığımız Wi-Fi 6 teknolojisi ile ilgili resmi süreç başladı. İşte Wi-Fi 6 ile ilgili yenilikler.

2019 yılının en büyük yeniliklerden birisi de Wi-Fi 6 teknolojisi olacak. Özellikle Apple tarafından yapılan son lansmanda, iPhone modellerinin Wi-Fi 6 destekleyeceği belirtilerek yeni teknolojiye geçiş yapılacağının sinyalleri verilmişti. Paylaşılan bilgilerde ise Wi-Fi 6 için tüm anlaşmaların tamamlandığı belirtildi.

Wi-Fi Şifresi Değiştirme İşlemi Nasıl Yapılır?Wi-Fi Şifresi Değiştirme İşlemi Nasıl Yapılır?

Wi-Fi 6 neleri değiştirecek?

Wi-Fi teknolojisinin çok daha verimli ve hızlı olması adına yenilikler getiren Wi-Fi 6, özellikle kalabalık ortamlardaki ortak kullanımları optimize edecek. Bu sayede yoğun kullanım olsa dahi Wi-Fi 6 teknolojisi ile birlikte bu yoğunluk ortadan kaldırılacak ve kişiler internetten daha fazla verim alabilecek.  

Bunun gerçekleşmesindeki en büyük teknolojik yenilik ise internet hızının artacak olması. Öyle ki internet hızı Wi-Fi 6 ile birlikte 9,6 Gbps olacak. Bir önceki nesilde ise bu hız sadece 3,5 Gbps ile sınırlıydı. Bu bakımdan Wi-Fi 6 daha yüksek hızda bir veri akışı sağlayacak.

Hedef nesnelerin interneti

Bir ev ya da ofis ortamında, nesnelerin interneti kullanan cihaz sayılarında artış bekleniyor. Wi-Fi 6 ile birlikte bu gelişmeye de uygun bir zemin hazırlanacak. Çoklu kullanımlarda dahi yüksek hız desteklenebilecek.

Wi-Fi İttifakı tarafından yapılan bu açıklamalarda yeni teknolojinin tüm şartları değiştireceği ifade edildiği gibi teknolojiye geçiş hemen olmayacak. Bu nedenle bir geçiş süreci bizleri bekliyor. Wi-Fi 6 onayı alan ilk cihaz ise Samsung Galaxy Note 10. Yeni teknoloji için önceki ürünlerin güncelleme alması ve başvuru yapması halinde ise onay imkânı olacak. Yeni çıkacak cihazlarda ise Wi-Fi 6’nın hazır olması bekleniyor.

Wi-Fi Hızını Süper Hızlara Çıkaracak Teknoloji Geliyor


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ