120W Xiaomi hızlı şarj cihazı geliyor


Akıllı telefon pazarının iddialı ve büyük isimlerinden olan Xiaomi, 120W hızlı şarj noktasında önemli adımlar atmaya başladı. Akıllı telefonların en büyük problemlerinden birisi batarya boyutları oluyor. Üretici şirketler ise bu batarya sorunlarını daha hızlı şarj süreleri ile çözmeye çalışıyorlar. Piyasada ise birbirinden hızlı şarj edebilen aletler ve telefonlar görüyoruz. Xiaomi ise bunlardan biri olarak 100W hızlı şarj sistemi üzerinde çalışıyor. Diğer yandan bazı sorunlar yaşanan hıza destek veren bir telefonun çok yakın bir zamanda resmi olarak tanıtılması bekleniyor. Bunun öncesinde ise şirketin 120W hızlı şarj cihazı için resmi onayları almaya başladığı gelen bilgiler arasında bulunuyor. 120W hızlı şarj seviyesinin ciddi oranda pazara sunulması oldukça heyecanlandırıyor.

Xiaomi’den 120W hızlı şarj hamlesi geliyor

Şirketin 100W hızlı şarj sistemi ise tam boş olan 4000 mAh’lik pili sadece 17 dakika gibi bir sürede doldurabiliyor. Bu hıza destek verecek olan ilk telefon için ise 120W hızlı şarj oldukça önemli durumda. Bu söz konusu telefon ile beraber lanse edilmesi beklenen yeni teknoloji merakla bekleniyor. Pazarda ise şuana kadar en yüksek 65W seviyesinde hızlı şarj bulunuyor. Ancak bu yeni teknoloji ile beraber bu oran tam iki katı oranla hızlanmış olacak gibi duruyor. Bu alanda ise sadece Xiaomi değil Vivo da 120W hızlı şarj sistemi geliştirmeye devam ediyor.

5 nm üretim sürecine sahip olacak olan Snapdragon 875 işlemcisi de yeni Kyro 865 çekirdekleri üzerine kuruluyor. 1250 GFLOPS gücünde Adreno 660 GPU’ya sahip olan bu işlemci Qualcomm X60 5G modem entegre olarak geliyor. Adreno 665 VPU, Adreno 1095 DPU ve Spectra 580 ISP ile karşımıza gelmesi bekleniyor. Bu dikkat çeken yeni işlemci 100W hızlı şarj sistemlerine de destek verecek. Bu sistemlerin ise 2021 oyuncu akıllı telefonlarında ilk olarak yer alması bekleniyor.