Amazon Türkiye'de 'Kartsız Alışveriş' dönemi - Haberler - indir.com

Amazon Türkiye'de 'Kartsız Alışveriş' dönemi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 26 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-24 14:34:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Bildiğiniz üzere Amazon geçtiğimiz sene Türkiye pazarına giriş yapı. Dünya çapında online perakende satış devi olan Amazon, Türk müşterilerin artık banka ya da kredi kartlarına ihtiyaç olmadan alışveriş yapabileceklerini açıkladı. 

Türkiye pazarından elde ettiği kazanç 60 milyar TL’ye ulaşan Amazon Türkiye E-ticaret pazarına da yeni bir soluk getirdi. Eylül 2018 itibariyle Türkiye’deki faaliyetlerine başlayan şirket geçtiğimiz günlerde ağını geliştirmek adına “Amazon Lojistik” adıyla bir proje başlatmış ve Türk girişimcilere depolama, kargolama ve paketleme alanında hizmet sağlamaya başlamıştı. Türkiye’deki girişimcilere yönelik bir Amerikan şirketinden gelen ilk adım olan bu projenin ilerleyen zamanlarda daha yoğun ilgi görmesi beklenirken Amazon’dan bu kez de tüketicilere yönelik bir hamle geldi. 

Amazon Türkiye'nin teslimat sistemi nasıl işliyorAmazon Türkiye'nin teslimat sistemi nasıl işliyor

Amazon kullanıcılarına yeni ödeme sistemi sunuyor 

Amazon Türkiye, Avrupaya Açılıyor

E-ticaret pazarının devi Türkiye’deki kullanıcıları için yeni bir ödeme yöntemi sunuyor. Artık kullanıcıların Amazon’nun internet sitesinden satın aldığı ürünler için kredi kartı ya da banka kartları bilgileriyle ödeme yapmalarına gerek yok. Bunun için kullanıcılara alışverişe özel bir kart sunan Amozon bundan sonra Türkiye müşterilerine site içerisinde alışveriş yapmalarını sağlayacak ve bakiye yüklemesiyle işleyecek yeni bir sistem sunuyor. Yeni ödeme sisteminden yararlanmak isteyen kullanıcılar Amazon’un geliştirmiş olduğu bu kartları Teknosa, BİM ve CarrefourSA mağazalarından hediye kartı şeklinde satın alabilecek ve kartın içine harcayacakları miktarı yükleyebilecekler. 

Amazon’un müşterilerine sunduğu 25 TL, 50 TL ve 100 TL değerinde olan hediye kartları sitedeki bakiye yükleme alanından kullanıcıların hesaplarına aktarılabilecek. Bu sayede kullanıcılar kredi kartı ve banka kartına gerek kalmadan rahatlıkla alışveriş yapabilecekler. 

Amazon kart nasıl kullanılır? 

Amazon’nun yeni ödeme sisteminden yararlanmak isteyen kullanıcıların öncelikle şirketin Türkiye’deki anlaşmalı olduğu mağazaları ziyaret ederek 25 TL, 50 TL ve 100 TL değerindeki kartlardan tercih ettikleri hediye kartı satın alarak fişlerini de almaları gerekli. Sonrasında sıra fişin üzerine bulunan kod Amazon’un internet sitesinde bulunan bakiye kısmına girilmesi gerekli. İşte işlem bu kadar kolay. Bu işlemleri tamamlayarak mevcut bakiyenizi hesabınıza yükledikten sonra dilediğiniz gibi alışveriş yapabilirsiniz. 


İlgili uygulamalar
Amazon Türkiye'nin İlk Haftaki Ziyaretçi Sayısı AçıklandıAmazon Türkiye'nin İlk Haftaki Ziyaretçi Sayısı Açıklandı
Amazon Türkiye'de Moda Mağazası Aktif OlduAmazon Türkiye'de Moda Mağazası Aktif Oldu

PAYLAŞ