Amazon Kendi Kredi Kartını Çıkartıyor - Haberler - indir.com

Amazon Kendi Kredi Kartını Çıkartıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-13 19:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en büyük e-ticaret şirketi Amazon, son dönemlerde birbirinden farklı yenilikler ile kullanıcı kitlesini artırmayı ve hatta memnuniyet düzeyini de daha da artırmaya yönelik hareket ediyor. Şirket artık çok daha özel bir hizmet vermek için kendi kredi kartı sistemini geliştiriyor. Şöyle ki, belirli bir miktar depozit karşılığında verilecek olan kredi kartı ile, Amazon üzerinden alışveriş yapmak çok daha kolay ve güvenli olacak. Amazon adına özel olan bu kredi kartlarında belirli bir miktar para yer alacak. 

Şirket, kendi kredi kartlarını kullanan fakat puanı düşük olan kullanıcılarına kendi özel kredi kartını önererek kullanıcıların daha güvenli bir sistem üzerinden alışveriş yapmalarını öneriyor. E-ticaret sektörünün en çok para kazanan şirketlerinden biri olan Synchrony Bank ile iş birliği içerisinde hazırlanan Amazon Prime Store Card Credit Builder  (“Amazon Prime Mağazası Kartı Kredi Oluşturucusu”) adlı proje, kullanıcıların para dışındaki, göstermiş oldukları bir geri ödemeli depozito sistemi aracılığı ile göstermiş olduğunuz depozitonun karşılığı kadar kredi limiti almanız sağlanıyor. Depozitoya örnek vermek gerekirse arabanız ya da eviniz gibi ögeler olabilir. 

Amazon'dan Spotify'a Rakip Olacak Yeni Müzik UygulamasıAmazon'dan Spotify'a Rakip Olacak Yeni Müzik Uygulaması

Bu işlemlerin tamamlanması ile beraber kullanıcılar ortaya koydukları paranın üzerinden yeni kredi kartları ile beraber amazon.com.tr üzerinden rahatlıkla ve güvenle alışveriş yapabilirler. Bu aşamada kullanıcıların ne kadar harcama yaptıklarına bağlı olarak 6,12 ya da 24 ay boyunca faiz almama durumları da mümkün olacak. Burada önemli bir nokta var ki, 149 Dolar ve altında yapılan alışverişlerde promosyon imkanları söz konusu olmayacak. Bu özel kredi kartı sistemi sayesinde Amazon kullanıcıları çok daha sağlıklı bir şekilde alışveriş keyiflerini yaşayacaklar. Amazon halihazırda dünyanın en güçlü e-ticaret şirketlerinden biri olsa da halen kendini geliştirmek ve daha da güçlenmek adına çeşitli projelere imza atıyor. Bu yenilikçi hareket ile beraber Amazon kullanıcılarında artış yaşanması bekleniyor. 

Faiz oranı ortalama yüzde 28,24 olacak

söz konusu kredi kartının kullanımı esnasında faiz oranı ortama yüzde 28,24 oranına sahip olacak. WalletHub'dan elde edilen verilere göre iyi düzeyde bir kredi kartı puanına sahip olan kullanıcılar için hesaplanan ortalama faiz oranı yüze 22,99 olurken, standart mağaza kartları içinse faiz oranı yüzde 25,76 şeklinde olacaktır. Amazon tarafından üretilen yeni kartı ise yüzde 28,24 faiz oranıyla gelecek. Bunun yanı sıra aynı zamanda  Amazon’un Credit Builder adlı kartı da, ücretsiz olması ve yüzde 5 bonus kazandırma imkanlarını sunuyor olması ile beraber benzerlerinin avantajlarını taşıyor. Söz konusu projenin ana düşüncesi de, kredi puanları düşük olan kullanıcılara, günü geldiğinde ödeme yapma şartı ile Amazon üzerinden alışveriş yapma imkanını sağlamak. Bu sistem sayesinde Amazon kullanıcıları kredi kartlarının puanlarını artırma imkanını elde edecek ve farklı bir kredi kartına daha başvurarak işlemlerini sorunsuz bir şekilde halletmenin heyecanını yaşayacak. Amazon'un bu yenilikçi çalışması her bir kullanıcının dikkatini çekecek içerikler arasında yer alıyor ve kısa sürede yayılması bekleniyor. 

 


İlgili uygulamalar
Amazon'da Dini Ayrımcılık İddialarıAmazon'da Dini Ayrımcılık İddiaları
Amazon Kendi Havalimanını KuruyorAmazon Kendi Havalimanını Kuruyor
Amazon'dan Yeni Veri Hizmeti: TextractAmazon'dan Yeni Veri Hizmeti: Textract

PAYLAŞ