Amazon, Kendi Dağıtım Ağını Kurmak İsteyen Çalışanlarına 10 Bin Dolar Verecek - Haberler - indir.com

Amazon, Kendi Dağıtım Ağını Kurmak İsteyen Çalışanlarına 10 Bin Dolar Verecek

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-15 13:32:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

E- ticaret sektöründe adeta bir dev olan Amazon, çalışanlarının istifa etmeleri halinde kendi dağıtım ağlarını kurması konusunda teşvik edici çalışmalar içerisinde. Şöyle ki, internet alışverişinde uygun ve güvenilir adresin ta kendisi olan Amazon, işçilerinin istifa etmeleri halinde kendi dağıtım ağlarını kurmaları için yardımcı olmak amacıyla 10 bin dolar ve 3 aylık maaşlarını peşin olarak vereceklerini açıkladı. Bu hareketi ile oldukça şaşırtan ve birçok kişinin taktirini kazanan Amazon, her geçen gün kullanım alanını daha da genişletecek gibi gözüküyor. Amazon tarafından yapılan bu açıklamaların ardından pek çok çalışanın bu fikre sıcak baktığı, istifa etmeyi düşündükleri ortaya koyuldu. Şirket adına bu durum ne kadar iyi olur, bu elbette ki bilinmiyor. 

Amazon şirketinin şu günlerde en büyük sorunlarından biri, yaşanan sipariş yoğunluğu sebebiyle teslimat işlemlerinin aksamasıdır. Yaşanan bu aksaklıklar karşısında şirket, hızlı teslimat işlemleri için çözümler aramaya devam ediyor. Şirket, yaşadığı bu sorun karşısında hatta geçtiğimiz süreçte söz konusu bu konu ile alakalı yeni girişimciler aradığını dile getiren e-ticaret şirketi Amazon, şimdiler ise çözüm olarak çalışanların istifa etmeleri halinde kendi dağıtım ağlarını kurarak şirketle çalışmaları için teşvik ediyor. Şirket çalışanları adına bu durum son derece kulağa hoş geliyor. Şirket tarafından yapılan bu teşvik oldukça büyük ki Amazon şirketi, istifa eden çalışanlarına 10 bin dolar yani yaklaşık 60 bin TL ve bunun aynı sıra 3 aylık maaşlarını peşin olarak ödeyeceklerini duyurdu.

Microsoft ve Amazon yarışıyor! İhaleyi kim alacak?Microsoft ve Amazon yarışıyor! İhaleyi kim alacak?

Şirket bu hareketi ile oldukça ses getirmeyi başarmış olup çalışanlara farklı tercihle sunmaktadır. Amazon, yaşadığı sorun karşısında bulduğu sorun ile çalışanların dikkatini çekmiş olup, çalışanlar bu konuya sıcak baktıklarının bilgisini verdi. Yaşanan bu gelişmelerin ardından ise Amazon Küresel Operasyonlar Kıdemli Başkan Yardımcısı Dave Clark, konuyla ilgili dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Clark, şirketin dağıtım ağının daha da genişletilmesi için birçok kişinin başvuruda bulunduğunu ve bu başvuran kişilerin arasında çalışanlarınında olduğunu dile getirdi. Bu açıklamanın ardından Clark, bazı çalışanlarının da dağıtım merkezi açmak için maddi durumlarının uygun olmadığının bilgisini aldıklarını ve bunun sonucunda da çalışanlarına dağıtım merkezi açmak adına maddi yardımda bulunmak kararı verdiklerinin bilgisini verdi. 

Amazon şirketi, kendi sitesinden alınan ürünleri ülkemizde MNG Kargo, Aras Kargo, AGT ve Kolay Gelsin ile teslimatlarını gönderirken, şirket ürün dağıtımlarında Amerika'da ise UPS ve FedEX ile çalışıyor. Dağıtım ortaklığı adı altında başlatılan projede Amazon'un şimdiye kadar 200 kişi ya da kurumla anlaşma yaptığı bildirildi. Çalışanlarına, dağıtım merkezi açmak adına destek vereceklerinin bilgisini veren Amazon'un, bu sayede şirketin yıl sonuna kadar farklı şirketler ile de ciddi anlaşmalar yapması bekleniyor. Bu da yeni ortaklıklar demektir. Söz konusu bu Amazon girişimi ile beraber şirket, müşterilerine daha hızlı ve güvenli bir şekilde ulaşmayı hedefliyor. Bu sistem sayesinde şirket, siparişlere yetişememe sorununu da ortadan kaldırmış olacak. 


İlgili uygulamalar
Amazon'dan Spotify'a Rakip Olacak Yeni Müzik UygulamasıAmazon'dan Spotify'a Rakip Olacak Yeni Müzik Uygulaması

PAYLAŞ