Alman Federal Kriminal Dairesi, şifreli mesajlara erişebiliyor - Haberler - indir.com

Alman Federal Kriminal Dairesi, şifreli mesajlara erişebiliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 22 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-22 19:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Almanya basınında ortaya çıkan bir habere göre dünyanın en popüler mesajlaşma servisi olan WhatsApp’ın güvenliği gündeme geldi. Buna göre Alman polisi, WhatsAppWeb’i kullanarak kullanıcılar arasındaki mesajlara erişebiliyor. Bu tekniği ise birkaç yıldır aktif olarak kullandıklarını belirttiler. Akıllı telefon ve internet kullanımının yaygınlaşması, bir başka sorun olan kullanıcı güvenliğini tehdit etmeye devam ediyor. Söz konusu bu uygulamalar ile kullanıcıların internet aracılığı ile iletişimde kalması sağlanıyor. Kullanıcılar yazılı, sesli ve görüntülü görüşmeler gerçekleştirebiliyorlar. Anlık mesajlaşma uygulaması denildiği zaman ise akla ilk etapta WhatsApp geliyor.

WhatsApp, dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması olarak biliniyor. 1 milyardan fazla kullanıcı, WhatsApp kullanıyor. Bu uygulama kullanıcılara birçok özellik ve işlevsellik sunuyor. En beğenilen özelliklerinden birisi de uçtan uca şifrelenmesi oluyor. WhatsApp yetkililerine göre bu özellik, iki kişi arasındaki mesajlara ulaşılmasının önüne geçiyor. Fakat Almanya’dan gelen bir haber ise bu güvenlik noktasında akıllara sorular getiriyor.

WhatsApp Business’a QR kodla katılım özelliği geliyorWhatsApp Business’a QR kodla katılım özelliği geliyor

Alman polisi şifreli mesajlara erişebiliyor

Alman basınında bugün ortaya çıkan iddiaya göre Alman Federal Kriminal Dairesi, WhatsApp’taki uçtan uca şifrelenmiş olan mesajlara erişebiliyor olduğu belirtildi. Alman polisi, bu mesajlara erişmek için casus yazılımda kullanmıyor. Bu noktada ise uçtan uca şifreleme özelliğinin güvenli olup olmadığı akıllara geliyor. Haberdeki içeriğe göre Alman polisi, WhatsApp mesajlarına WhatsApp Web üzerinden erişebiliyor. Bu işlemin nasıl gerçekleşmiş olduğu bilinmiyor. Konu hakkında yöneltilen sorulara ise "Kovuşturma yöntemlerine dair hassas bilgilerin kamuoyu ile paylaşılamaz." Yanıtı veriliyor.

Edinilen detaylı bilgilere göre ise Alman Federal Kriminal Dairesi, WhatsApp web üzerinden mesajlara erişme yöntemini birkaç yıldır kullanıldığı belirtiliyor. Bu teknik ilk kez 2016 yılında “Noel Pazarı”nda gerçekleşen terör saldırısında kullanılmış. Bu işlem Alman yasalarına göre uygun olurken, ağır suçlar söz konusu olduğunda iletişim araçları üzerinden kişi takibi yapılabiliyor. Alman polisinin WhatsApp Web üzerinden mesajlara nasıl eriştiği bilinmezken, bu iddialar, WhatsApp’ın güvenliğini gündeme getirecek gibi duruyor. WhatsApp yetkilileri ise konu hakkında henüz açıklama yapmış değil. Ancak Alman polisi, WhatsApp’ın o kadar güvenli olmadığını da kanıtlamış oldu.


SPK WhatsApp kararı ile gündemdeSPK WhatsApp kararı ile gündemde
WhatsApp'tan gönderilen fotoğraflar için otomatik kayıt özelliği nasıl kapatılır?WhatsApp'tan gönderilen fotoğraflar için otomatik kayıt özelliği nasıl kapatılır?

PAYLAŞ