Akıllı Telefonlardaki ÖTV Yüzde 50'ye Çıkabilir - Haberler - indir.com

Akıllı Telefonlardaki ÖTV Yüzde 50'ye Çıkabilir

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 22 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-14 12:35:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Ülkemizi ilgilendiren ve Türkiye Büyük Millet Meclisi içerisinde görüşülen yeni bir yasa teklifine göre gazete, kitap ve dergilerdeki KDV oranlarında bulunan sınırlamalar düşürüldü. Ancak aynı yasa teklifine baktığımız zaman akıllı telefonlar için yüzde 50 ÖTV uygulamasının uygulanacağı bazı maddeler bulunuyor. Hürriyet gazetesi kaynaklı Hacer Boyacıoğlu tarafından aktarılan bilgilere göre bu yeni değişiklik içeriğinin Plan ve Bütçe Komisyonun’nda görüşülen bir yasa teklifi içerisinde olduğu belirtiliyor. Durum komisyon sonrası TBMM için de görüşüldükten sonra yasa teklifi içerisine kitap, dergi KDV sıfırlanmasının yanı sıra akıllı telefonlar için beklenen kötü haber gelmiş oldu.

Telefonlar İçin ÖTV Yeniliği

Akıllı Telefonlar İçin Taksit Düzenlemesi Talep EdildiAkıllı Telefonlar İçin Taksit Düzenlemesi Talep Edildi

Vivo'dan Sıradışı Bir Akıllı Telefon Modeli Geliyor

Haberin detaylarına göre akıllı telefonlarda matrah bin 200 TL’ye kadar olanlar, 2 bin 400 TL’ye kadar olanlar ve diğerleri olarak üçe ayrılıyor. ÖTV’nin yüzde 50 oranına çıkması için ise yetki alınıyor ve bu yetkinin daha çok yüksek fiyat ile ithal edilen akıllı telefonlara uygulanması bekleniyor. Bu vergi rakamları ile beraber matrahların alt ve üst sınırlarına dörtte bir oranında düşecek veya artabilecek.  


1 Şubat'tan itibaren akıllı telefonlarda yeni dönem başlıyor1 Şubat'tan itibaren akıllı telefonlarda yeni dönem başlıyor
Akıllı telefonların yeni kontrolcüsü MUJA satışta!Akıllı telefonların yeni kontrolcüsü MUJA satışta!

PAYLAŞ