Akıllı saat siparişleri dünya genelinde %20 arttı - Haberler - indir.com

Akıllı saat siparişleri dünya genelinde %20 arttı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-08 19:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

2020 yılının ilk çeyreğinde, geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla dünya genelinde akıllı saat siparişlerinde %20 oranında bir artış söz konusu oldu. Akıllı saat pazarında ilk sırada Apple yer alıyor. COVID-19 salgınına rağmen akıllı saat taleplerinin artması oldukça şaşırtıcı ve dikkat çekici oldu. COVID-19 salgınının dünyayı sarmasıyla beraber tüm dünyadaki ulusal ekonomiler  büyük bir kriz içerisine girerken teknoloji devleri bazı alanlarda büyümeye devam ediyor. Strategy Analytics tarafından yayınlanan verilere göre 2020 yılının ilk çeyreğinde akıllı sat siparişleri, geçtiğimiz yıla oranda %20 oranında artış gösterdi. 

Wear OS'a sahip akıllı saatler el yıkama uyarısı gönderiyorWear OS'a sahip akıllı saatler el yıkama uyarısı gönderiyor

2019'un ilk çeyreğindeki akıllı saat siparişlerinin sayısı 11,4 milyonken 2020 yılının ilk çeyreğinde bu sayı 13,7 milyona çıktı. Akıllı saat pazarına hükmeden şirket, %55 oranla açık ara Apple şirketi oldu. 2020 yılının ilk çeyreğinde küresel anlamda 7,6 milyon akıllı saat siparişi alan Apple şirketinin geçtiğimiz yıl aunı dönemde elde ettiği rakam ise 6,2 milyondu. 

COVID-19 salgınına rağmen yükselme yaşandı

Geçtiğimiz yıla göre %23 oranında bir büyüme sağlayan Apple'ın pazar payı da %5'ten %55'e yükseldi. Apple'ı %13,9 pazar payı ile 1,9 milyon siparişle Samsung (geçen sene aynı dönemde pazar payı %14,9'du) ve %8 pazar payı ile 1,1 milyon siparişle Garmin (geçen sene aynı dönemde pazar payı %7'ydi) takip ediyor. Kalan şirketlerin pazar payı %22,6 ve toplam sipariş miktarı 3,1 milyon.

Strategy Analytics bünyesinde yer alan üst düzey analistlerinden Steven Waltzer, koronavirüs salgınının dünyada yarattığı etkilere rağmen akıllı saat pazarında talebin artmakta olduğuna dikkat çekti. Giyilebilir teknolojinin önemli parçalarından akıllı saatlerin online perakende satış kanalları üzerinden kullanıcıyla buluştuğuna değinen Waltzer, salgın önlemleri kapsamında alınan karantina sırasında kullanıcıların sağlıklarını ve formlarını takip etmek için akıllı saate ihtiyaç duyduklarını dile getirdi. 

Bununla beraber aynı zamanda Strategy Analytics Direktörü Woody Oh, 2020'nin ikinci çeyreğinde COVID-19 salgını nedeniyle siparişlerde düşüş beklediklerini de söyledi. Avrupa ve ABD'deki satışların ön görüldüğü gibi son aylar içerisinde darbe aldığına dikkat çeken Oh, buna rağmen 2020 yılının ikinci yarısında ise tüketicilerin dünya çağında istikrarlı bir şekilde yeniden güven kazanması ve perakende mağazalarının yeniden açıklamasıyla beraber makul bir toparlanma sürecine girişeceği de aktarıldı. Strategy Analytics yöneticisi; akıllı saatlerin, hem genç hem de yaşlı kullanıcıların virüs sonrası dünyada sağlıkları konusunda daha bilinçli hale gelmeleri nedeniyle uzun vadede harika bir potansiyele sahip olduğunu düşünüyor. Konuyla ilgili olarak gelecek aylarda daha detaylı gelişmelerin yaşanması bekleniyor. 


Honor MagicWatch 2 akıllı saat iki yeni özellik kazandıHonor MagicWatch 2 akıllı saat iki yeni özellik kazandı
Fütüristik akıllı saat Amazfit X'in çıkış tarihi belli olduFütüristik akıllı saat Amazfit X'in çıkış tarihi belli oldu
Realme Watch akıllı saatin tasarımı ortaya çıktıRealme Watch akıllı saatin tasarımı ortaya çıktı

PAYLAŞ