Akıllı saat kullanıcılarına Youtube Music'ten kötü haber - Haberler - indir.com

Akıllı saat kullanıcılarına Youtube Music'ten kötü haber

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-27 09:35:01
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Android akıllı saat kullanan kişileri, bir yıl boyunca bekledikleri YouTube Music uygulaması için Wear Os desteğine sahip oldu. Fakat pek beklendiği şekilde gelmeyecek. 

Google, Wear OS için Play Music uygulamasını kaldırmasının ardından Android akıllı saat kullanıcıları şirketten yeni bir uygulama bekledi. Teknoloji devi, YouTube Music Wear OS versiyonu ise kısa bir süre önce duyurulmuştu. Fakat ortaya çıkan bir detay beklentilerin boşa çıkmasına sebep oldu. 

YouTube Music, ‘Keşfet’ sekmesini güçlendiriyorYouTube Music, ‘Keşfet’ sekmesini güçlendiriyor

YouTube Music Wear OS versiyonuyla sürpriz yapıyor

Teknoloji dünyasının lider ismi Google'ın yeni müzik platformu YouTube Music, kısa bir süre içerisinde Spotify ile rekabetinde ön plana çıkmak konus8unda başarılı ilerliyor. Akıllı saat kullanıcıları da Google'ın kendi işletim sisteminde yer alan bu uygulamanın yayılmasını umut ediyordu. Fakat Google uygulamayı yalnızca Wear OS 3 desteğiyle getirdi. Bu bilgilere göre YouTube Music akıllı saat uygulaması yalnızca Samsung Galaxy Watch 4 modellerinde yer alacak. Fakat bu  akıllı saatlerin tanıtımı yapıldı ve yarın yani 27 Ağustos tarihinden itibaren satışa sunulacak. Yani bugün itibariyle uygulamadan faydalanabilen herhangi bir akıllı saat yoktur. 

Google, Ağustos 2020’de Play Music uygulamasını akıllı saatler üzerinden kaldırdı. Yine aynı dönem içerisinde Ekim 2020’de ise YouTube Music uygulaması Apple Watch modelleri için sunuldu. Yaklaşık olarak bir yıl boyunca bu uygulamanın gelmesini  bekleyen Android akıllı saat kullanıcıları, bir süre daha beklemek zorunda kalacak. Yakın zaman içerisinde Wear OS eski sürümleri için de YouTube Music desteğinin yayınlanması da beklentiler arasındadır. Fakat Google'ın kendi ekosistemine bu kadar uygulama yayılması da eleştiri alan durumlardandır. 

Burada akıllı saat sektöründe önemli bir orana sahip olan Apple Watch'ın etkisi oldukça büyüktür. Yine Android akıllı saatlerin her birinin ekran ve boyut özelliklerinin de farklı olması güncelleme adına ortaya çıkan zorluklardandır. Yine Android akıllı saatler için Wear OS 3 desteğinin artması da uygulamanın daha yaygın olmasına yarayabilir. Konuyla ilgili olarak ortaya çıkan detaylara bakıldığında Samsung Galaxy Watch 4 modelleriyle sunulacak YouTube Music uygulaması, yalnızca şarkı indirmek için kullanılabiliyor. Şu an için uygulama canlı bir şekilde şarkı dinlemek adına destek vermiyor. Yarın Galaxy Watch 4 serisinin satışa sunulması ile bu sorunun kalkması bekleniyor. YouTube, yeni müzik uygulaması ile Spotify ve Apple Music arasında olan rekabetin yeni oyuncusu oldu. Her ne kadar Spotify karşısındaki iki rakibinden de çok daha fazla kullanıcıya hitap ediyor olsa da Google ve Apple’da bu piyasada kıyasıya rekabet içerisinde olacak.


Youtube Music ve YouTube birbirinden ayrılıyorYoutube Music ve YouTube birbirinden ayrılıyor
YouTube Music, anasayfada benzer şarkıların çalması için bir radyo listesi oluşturuyorYouTube Music, anasayfada benzer şarkıların çalması için bir radyo listesi oluşturuyor
YouTube Music için yeni bir tasarım yoldaYouTube Music için yeni bir tasarım yolda

PAYLAŞ