Akıllı gözlük Huawei Eyewear piyasaya sürüldü - Haberler - indir.com

Akıllı gözlük Huawei Eyewear piyasaya sürüldü

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-19 15:30:03
Editör : Görkem Günay
Kategori : Teknoloji

Yaklaşık iki ay önce tanıtımı yapılan Huawei imzalı akıllı gözlük, Singapur’da kullanıcılar ile buluşmak üzere piyasaya sürüldü. Akıllı gözlük Huawei Eyewear II önceki nesle göre daha gelişmiş bir tasarıma sahip. Teknolojinin modaya uyarlamasının son ürünü olan akıllı gözlükler, Huawei imzasıyla karşımıza çıkıyor. Gentle Monster x Huawei Eyewear II olarak adlandırılan bu gözlükler, daha rahat olmasıyla önceki modelden ayrılıyor.

Akıllı gözlük Huawei Eyewear II şık duruyor

Akıllı gözlük, bazı yeni işlevlere, ses kontrollerine ve tasarımsal yeniliklere odaklanıyor. Eyewear II, Huawei’nin temel teknolojilerine sahipken aynı zamanda, gizlilik koruma özelliklerine de sahip. Yarı açık, ultra ince, hoparlörü ses sızıntılarını etkili bir şekilde önlüyor. Bunun yanında kullanıcıya yüksek performanslı stereo ses sunuyor.

Huawei Nova 7 SE 5G duyurulduHuawei Nova 7 SE 5G duyuruldu

Akıllı özelliğinin işlerlik kazanmasını sağlayan sesli asistan desteği sayesinde gözlük, kolay bir şekilde sesli asistan ile etkileşime girebiliyor. Kulağa baskı yapmaması adına daha hafif malzeme kullanılan gözlük saplarına ek olarak, gözlüğün tamamında plastik titanyum kullanıldı.

Gözlüğün sapları ve çerçevesinin kenarları arasında menteşe ise esnek titanyum malzeme kullanılarak yapılmış. Akıllı gözlükte aynı zamanda kulağın arkasında kalan sap kısımlarında, 12 dereceden 20 derecelik açıya yükseltildiğini böylelikle daha rahat bir kullanım sunduğunu söylemek mümkün.

Yine ilk nesil ile kıyaslandığında akıllı gözlük, müzik dinleme, oyun oynama ya da TV izlemek gibi aktiviteleri daha kusursuz bir şekilde sunabiliyor. Etkili ses deneyimi sunması açısından daha gelişmiş bir açık hoparlör kurulumuna sahip. Uyarlanabilir ses teknolojisi ile birlikte Eyewear II, ortam sesini otomatik olarak azaltabilir, bu da kullanıcının dinlediği şeye daha iyi odaklanmasını sağlarken aynı zamanda etrafındaki insanların rahatsız olmasını engelliyor.

Peki bu akıllı gözlük nasıl kullanılıyor? Eyewear II, güncellenmiş akıllı hareket kontrolünü destekliyor. Bu sayede eşleştirme için, kullanıcıların yalnızca sol tarafta yer alan sapı hafifçe sıkması gerekiyor. Eşleştirmenin dışında sesli asistanı etkinleştirmek için kullanıcıların yine sol tarafa çift dokunması gerekiyor.

Müzik dinlerken ise önceki  ya da sonraki parçalara geçiş için gözlüğün sapına kaydırma hareketi yapılabiliyor. Gözlük çıkartıldığında ise bunu algılayan sensörler, müziği otomatik durdurabiliyor. Eğer kullanıcı gözlüğü 3 dakika içinde geri takarsa, müzik devam ediyor.

Akıllı gözlüğün bu özelliklerinin yanı sıra tek şarj ile 5 saat kullanım sunduğunu ve NFC temassız ödemenin yanında kablosuz hızlı şarj teknolojisine sahip olduğunu aktaralım. Bu ürünü satın almak isterseniz 638 doları gözden çıkartmanız gerekiyor.


Huawei Mate 40 Pro'nun görselleri ortaya çıktıHuawei Mate 40 Pro'nun görselleri ortaya çıktı

PAYLAŞ