Adobe Photosop 30. Yılını yeni özelliklerle kutluyor - Haberler - indir.com

Adobe Photosop 30. Yılını yeni özelliklerle kutluyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-20 18:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Adobe’nin en popüler programlarından olan Photoshop bugün itibariyle 30 yaşına basmış bulunuyor. Photoshop’un 30. Yılını kutlamak isteyen Adobe kullanıcılara yeni geliştirmeler ve özellikler sundu.

Fotoğraflar üzerinde detaylı çalışmalar dendiğinde akla gelen ilk programlardan olan Adobe Photoshop uygulamasının bugün 30. Yılı. Dünya çapında pek çok kullanıcının ve tasarımcının ilk tercihleri arasında yer alan bu uygulama yola 1989’da başladı.

Adobe, Photoshop Camera uygulamasını test ediyorAdobe, Photoshop Camera uygulamasını test ediyor

James Cameron tarafından 1989’da ön sürümü yayınlanana Adobe Photoshop uygulaması çıkış yaptığı günden bu yana gelişerek yolculuğuna devam ediyor. Günümüzün en kullanışlı ve en popüler fotoğraf düzenleme uygulaması olan Photoshop’un otuzuncu yaşını kutlamak için Adobe bazı yeni özellikler yayınladı.  “Content-Aware Fill” ve “Lens Blur” araçlarında bazı önemli geliştirmeler yapan Adobe sık gerçekleştirilen işlemlerin de performans hızında da iyileştirmeler yaptı. Bunun yanı sıra şirket iPad’in Photoshop uygulamasına da önemli özellikler ekledi.

Adobe Photoshıop iPad ve masaüstü uygulamaları yeni geliştirmeler aldı

Yeni geliştirmelerle birlikte Content Aware Fill çalışma alanında artık kullanıcılar çoklu seçimler yapabilecek ve Apply (Uygula) butonuyla doldurabilecek. Bu geliştirmeden önce yapılan her düzenleme ve değişiklik için “Tamam” butonuna basılması gerekiyordu. Ancak kullanıcılar artık çoklu doldurmalar sayesinde karmaşık düzenleme işlemlerini yaparken bile büyük ölçüde zaman kazanmış olacak. Üstelik bu araç tüm katmanları örnekleyebilme özelliğine sahip.

Adobe Photoshop Mix Artık Türkçe!

Lens Blur aracında yapılan geliştirmeler ise kullanıcılara artık daha gerçekçi bulanıklaştırmalar, renkler ve bokeh elde edebilme imkanı tanıyor. Bilgisayarların GPU’sundan faydalanarak çalışmaya başlayacak araç kullanıcılara tüm bu düzenlemeleri daha hızlı yapma imkanı tanıyor.

Bilgisayar kısmında tüm bunlara ek olarak Adobe basit işlemlerde de bazı hızlandırmalar yaptı. Bu sayede artık fotoğraflarda pan yapma ve yakınlaştırma işlemleri çok daha hızlı yapabilecek. Tüm bunlara ek olarak Windows Stylus kullanıcılarının da WinTab sürücüsünü yüklemesine gerek kalmayacak.

 Adobe Photoshop’un iPad uygulamasında ise kullanıcıların bir süredir beklediği ama nihayet kavuştuklarında hayal kırışıklığına neden olan bir özellik sonunda iyileştirildi. Daha önceden bunun sözünü veren Adobe, Photoshop’un otuzuncu senesi kutlamalarının kapsamında sözünü tutarak kullanıcılara yeni araçlar sundu. yeni geliştirmeyle birlikte  “tracking”, “leading”, “scaling” ve “case control” gibi yeni araçlara iPad kullanıcılarına sunuldu. 

 


Adobe, Facebook'un VR üreticisi Oculus Medium'u satın aldıAdobe, Facebook'un VR üreticisi Oculus Medium'u satın aldı
Adobe Capture yeni özellikler kazandıAdobe Capture yeni özellikler kazandı

PAYLAŞ