Adil Kullanım Kotası (AKK) Sonunda Kalkıyor! - Haberler - indir.com

Adil Kullanım Kotası (AKK) Sonunda Kalkıyor!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 26 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-05 15:40:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Teknoloji

İnternet kullanıcılarının sürekli olarak şikayet ettiği Adil Kullanım Kotası sonunda kalkıyor. Bu konu hakkında Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Adil Kullanım Kotası'nın tamamen kaldırılması için çalışmalar düzenlediklerini söyledi.

Adil Kullanım Kotası (AKK) Sonunda Kalkıyor!

İnternet kullanıcılarının sürekli olarak şikayet ettiği ve kaldırılmasını uzun zamandır bekledikleri Adil Kullanım Kotası, Bakan Mehmet Cahit Turhan'ın yaptığı bir açıklama ile birlikte 2019 yılı içerisinde kaldırılacağını müjdeledi. Bu sayede sosyal medyada ve çeşitli platformlarda tartışma konusu olan Adil Kullanım Kotası'nın kalkacağını ve kullanıcıların artık sınırsız bir şekilde indirme yapabileceğini, rahat rahat video izleyebileceklerini belirtti. İlk olarak Adil Kullanım Kotası, 1 Mayıs 2017 tarihinde saat 02:00 ile 08:00 arası geçerli olmayacaktı. Ayrıca 100 Mbit interneti olan kişilerde, 16 Mbit interneti olan kişilerde Adil Kullanım Kotası'nı doldurdukları zaman 3 Mbit internet hızına kadar kullanabiliyorlardı. 

Yeni Fiber Şirketi Adil Kullanım Kotasını (AKK) Tarihe GömecekYeni Fiber Şirketi Adil Kullanım Kotasını (AKK) Tarihe Gömecek

Geçtiğimiz yıl alınan bir karar ile kullanıcılar sahip olduğu hıza oranla sınırlandırılacaklardı. Bugün ise alınan karar doğrultusunda bu kotanın tamamen kalkacağı ve hayatımızdan çıkacağı belirtildi. Eski zamanlarda Türkiye'nin altyapısı sınırsız bir şekilde internet kullanacak kadar güçlü değildi. Bu yüzden de Adil Kullanım Kotası sistemi kuruldu. İnternet kullanıcıları, internet hızları ne kadar yüksek olursa olsun Adil Kullanım Kotası'na ulaştığı taktir de 1 Mbps gibi çok düşük bir hıza düşüyordu. Fakat şimdilerde ise Türkiye'nin altyapısı sınırsız, Adil Kullanım Kotası olmadan internet sağlayacak kadar güçlü. Bu yüzden de böyle bir sistemin bulunması şu anda mantıksız. Özellikle de yüksek internet hızı alan kullanıcılar bu şekilde bir düşüş yaşadıkları zaman boşa para ödediğini düşünüyordu.

Uzun zamandır bu Adil Kullanım Kotası, kullanıcılar tarafından eleştirildi ve şikayet konusu oldu. Adil Kullanım Kotası'nın kaldırılması için devlet ve özel şirketler ciddi çalışmalar yapıyorlar. İnternete aşırı yüklenme yapılmasının önüne geçmek için kurulan bu düzenin kaldırılması, çoğu kullanıcıyı mutlu edecek. Şimdilerde zaten bu kotayı bulundurmayan özel şirketler mevcut. Fakat diğer firmalar bu şirketlerden daha eski olduğu için birçok kullanıcı yaygın olan şirketlerin internetlerini kullanıyor. Bu yüzden bu şirketlerinde Adil Kullanım Kotası'nı kaldırması gerekiyor.


İnternet Gerektirmeyen 10 Eğlenceli Mobil Oyunİnternet Gerektirmeyen 10 Eğlenceli Mobil Oyun
Tor Browser ile İnternette Sürekli Anonim kalmak mümkünTor Browser ile İnternette Sürekli Anonim kalmak mümkün
Netflix, Küresel İnternetin yaklaşık yüzde 15’ini tüketiyor!Netflix, Küresel İnternetin yaklaşık yüzde 15’ini tüketiyor!

PAYLAŞ