Adalet Bakanı WhatsApp hakkında açıklama yaptı - Haberler - indir.com

Adalet Bakanı WhatsApp hakkında açıklama yaptı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-29 14:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, WhatsApp platformunun farklı ülkelerde farklı tutum sergilemesi çift standart yapıldığını belirtti. Popüler sohbet uygulaması WhatsApp, tüm dünyada zorunlu hale getirdiği yeni gizlilik sözleşmesi Avrupa'yı dışarıda tuttu. Dünyanın en popüler sosyal medyası olan W3hatsApp bu yeni kullanıcı sözleşmesi ile her geçen gün farklı bir konuda gündemde yerini alıyor. 

WhatsApp'ın yeni hazırladığı Gizlilik İlkeleri güncellemesi ile ilgili tartışmalar henüz bitmek bilmiyor. Konuyla ilgili olarak açıklama, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'den geldi. Bakan Gül, WhatsApp'ın adını anmayarak yapmış olduğu açıklamalarda uygulamanın sözleşme içeriğinden daha çok sözleşmeyi bazı ülkelerde zorunlu kılıp bazı ülkelerde isteğe bağlı olmasına eleştiri yağdı. Açıklamada; “Son günlerde bir sosyal iletişim platformunun uygulamanın devamı için kişisel verileri kullanma, başka platforma aktarmaya rıza şartını getirdiğini görmekteyiz.” diyen Bakan Gül, açıklamasının devamında ise, “Ancak Avrupa Birliği ülkelerine çifte tercih sunulması, farklı ülkelerde farklı tutum içerisine girilmesi çifte standarttır” ifadelerini kullandı.

Türkiye'de WhatsApp'a yönelik soruşturmalar da açıldıTürkiye'de WhatsApp'a yönelik soruşturmalar da açıldı

Avrupa'da WhatsApp'ın kullanım koşulları zorunlu değil

WhatsApp tarafından konu ile ilgili olarak yapılan açıklamaya göre Türkiye'deki kullanıcıların uygulamayı kullanmaya devam edebilmek için kabul etmek zorunda oldukları bu yeni Gizlilik Sözleşmesi, "Avrupa Bölgesi" olarak tanımlanan ülkelerdeki kullanıcıları içine alacak. WhatsApp'ın hazırladığı bu yeni kullanıcı sözleşmesini kabul etmek zorunda olmayan, yani WhatsApp kullanıcılarının verilerini Facebook ile paylaşmak zorunda kalmadığı ülkeler şu şekildedir; 

Almanya, Andorra, Avusturya, Azorlar, Belçika, Birleşik Krallık, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Fransız Guyanası, Guadeloupe, Hırvatistan, Hollanda, İrlanda, İspanya, İsveç, İsviçre, İtalya, İzlanda, Kanarya Adaları, Kıbrıs Cumhuriyeti, Kıbrıs’taki Birleşik Krallık egemenlik bölgeleri (Ağrotur ve Dikelya), Letonya, Lihtenştayn, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Maderia, Malta, Man Adası, Manş Adaları, Martinique, Mayotte, Monako, Norveç, Polonya, Portekiz, Réunion, Romanya, Saint-Martin, San Marino, Slovakya, Slovenya, Vatikan ve Yunanistan.


Avrupa Birliği WhatsApp'a gizlilik sözleşmesinden dolayı para cezası kesecekAvrupa Birliği WhatsApp'a gizlilik sözleşmesinden dolayı para cezası kesecek
WhatsApp milyonlarca kullanıcı kaybettiWhatsApp milyonlarca kullanıcı kaybetti
WhatsApp tehlikeli bir virüsle gündemdeWhatsApp tehlikeli bir virüsle gündemde

PAYLAŞ