ABD'li teknoloji devi Apple TikTok'u satın almak için harekete geçebilir - Haberler - indir.com

ABD'li teknoloji devi Apple TikTok'u satın almak için harekete geçebilir

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-05 15:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Sosyal Medya

Son dönemlerde ABD yönetimiyle yaşadığı sıkıntılarla gündeme gelen TikTok’un Microsoft tarafından satın alınmak istediği bir süredir gündemdeydi. Bugün ortaya atılan yeni iddialar ise popüler sosyal medya platformunun peşine Apple’ında düştüğü yönünde.

Dünyanın en popüler sosyal medya platformları arasında olan TikTok son dönemlerde ardı ardına kısıtlmalarla karşı karşıya kaldı. Bir süredir Microsoft’un satın almak istediği platform hakkında ortaya atılan iddialar ise platformun peşindeki tek şirketin Microsoft olmadığını gösteriyor.

Donald Trump TikTok'u yasaklayabilirDonald Trump TikTok'u yasaklayabilir

9to5Mac'in Axios'a dayandırarak yayımladığı bir haberine göre Apple, kısa video paylaşım servisini satın alma konusunda bir adım attı ve satın alma konusunda ciddi olduğunu açıkladı. Axios'tan Dan Primack konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada "Birden çok kaynak Apple'ın bu konuda ilgisi olduğunu bana söyledi" dedi.

Primack ‘a göre TikTok’u satın alma girişimin Apple için beklenmedk ve alışılmadık bir adım olduğu bir gerçek olmakla birlikte Apple’ın bu hamlesi platformun hem ABD'de hem de Çin'de Tim Cook'un isteyebileceğinden daha fazla politik soruna neden olabilir.

TikTok'u satın almak isteyen Microsoft'a Çin engeli

Konu hakkında en ilgi çekici iddialardan biri de Primack'ın söz konusu haber hakkındaki kaynaklarının Apple içerisinden olmadığını söylemesi oldu. Microsoft ve diğer yatırımcılar TikTok'un üst kuruluşu ByteDance ile görüşmeler yapmaya da devam ediyor.

Konu hakkında resmi açıklama yapan ABD’li teknoloji devi Apple ise TikTok’u satın alma konusunda görüşmeler olmadığını ve şirketin bu yönde bir girişimin de olmadığını belirtti.  Ancak Primack, Apple'ın TikTok’u satın alma  ilgisinin olduğunu yineledi. Ayrıca farklı kaynaklarda yer alan haberlerde Google ve Facebook'un geçmişte TikTok'u satın almak istediği, ancak şirketler arasında şu an bir görüşme olup olmadığı bilinmediği aktarıldı.

Trump'ın TikTok'un ulusal güvenlik sorunu teşkil ettiği ifade edilerek engelleyeceği açıklamasının ardından Microsoft'un, TikTok'un ABD'deki operasyonlarını satın almak istediği gündeme gelmişti. Ayrıca Microsoft, konuyla ilgili yayımladığı bir blog yazısında da ByteDance ile olan görüşmelerinin detaylarını aktarmıştı.

Şimdilik TikTok için bu konudaki son tarih 15 Eylül gibi görünüyor. Dün TikTok hakkında son kararını bildiren ABD başkanı Donald Trump, anlaşmanın bu tarihe kadar tamamlanmaması durumunda platformun ABD'de engelleyeceğini açıklamıştı. Eğer bu tarihe kadar TikTok'u Apple satın alırsa bu şirketin bu zamana kadarki en büyük satın alma işlemi olarak yeni bir rekor kıracak. Hatırlarsanız Apple'ın bugüne dek gerçekleştirdiği en büyük satın alması 3 milyar dolara Beats olmuştu. TikTok'un değerinin ise 30 milyar dolar veya daha üstü olduğu söyleniyor.


TikTok CEO’su veri hırsızlığı hakkında açıklama yaptıTikTok CEO’su veri hırsızlığı hakkında açıklama yaptı
Donald Trump TikTok hakkındaki son kararını açıkladıDonald Trump TikTok hakkındaki son kararını açıkladı

PAYLAŞ