ABD'li şirketlerin Huawei'den bilgi almalarına izin verilecek - Haberler - indir.com

ABD'li şirketlerin Huawei'den bilgi almalarına izin verilecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-08 15:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

ABD hükumeti Amerikan şirketlerinin, iletişim standartlarını görüşmek üzere ülkede bir yıldır yasaklı olan Çin merkezli teknoloji devi Huawei'den bilgi almak için özel bir izin çıkaracak. Çin'in başarılı akıllı cihaz üreticilerinden Huawei neredeyse bir yıldır ABD yaptırımlarıyla uğraşıyor. Amerika Birleşik Devletleri'nde 5G ağlarının gelişimini önemli oranda etkileyen bu durumla ilgili olarak harekete geçen ABD hükumetinin, yerel şirketlerinden Huawei ile iletişim standartlarını görüşebilmeleri için yeni koşulları belirleyecekleri aktarıldı. 

Reuters'da yapılan haberlere göre ABD Ticaret Bakanlığı şu anda ABD şirketlerinin 5G iletişim standartlarının tartışmasına Huawei Technologies'in katılımıyla katılmasına izin verecek kurallar üzerinde çalışmalar yapılıyor. Söz konusu bu standartlar toplu bir şekilde oluşturuluyor ve çıkarılacak olan yeni belge, Amerikan şirketlerinin hükumet yaptırımlarına düşme korkusu olmadan ilgili komitelerin toplantılara katılmalarına izin verilecek. Geçtiğimiz yıl içerisinde, ABD hükumeti, Amerikan şirketlerinin Huawei şirketi ile bilgi alışverişi yapmasını ve ve Çinli dev şirket ile bireysel olarak verilen özel lisanslar olmadan da iş yapmaları yasaklanmıştı.  

Apple ve TikTok, Çin ile ilgili ABD Senatosu'nda ifade vermeyi kabul etmediApple ve TikTok, Çin ile ilgili ABD Senatosu'nda ifade vermeyi kabul etmedi

ABD'li şirketler hükumete baskı uyguluyor

ABD'li teknoloji şirketleri de ABD hükumetinden bu tür yasakların 5G ağ ekosisteminin oluşumuna zarar verdiğini ve Huawei ile bilgi alışverişi yapmak için açık ve şeffaf kurallar hazırlanması bekleniyor. Belgenin taslak bir versiyonu diğer ABD departmanları tarafından onaylanmak üzere gönderilecek fakat, bazı hükumet yetkilileri bu duruma karşı çıkabilecekleri söylentileri de vardır. 

Bununla beraber aynı zamanda söz konusu bu kurallar, ABD şirketlerinin yalnızca Huawei ile etkileşimi ile ilgili olacak ve ABD kısıtlamalarına tabi olan diğer Çinli şirketleri içine almayacak. ABD Ticaret Bakanlığı ve Huawei temsilcilerinin bu bilgiler hakkında Reuters'e yorum yapmadıklarını da belirtmeden geçmeyelim. Geçtiğimiz yıldan bu yana devam eden Huawei ve ABD hükumeti arasındaki gerginlik devam ediyor. Bu durum artık ABD'li teknoloji şirketlerinin de zarar görmesine neden oluyor. 


ABD Huawei yasağını kaldıracak mı?ABD Huawei yasağını kaldıracak mı?
Huawei'nin ABD odaklı işlemci planları gün yüzüne çıktıHuawei'nin ABD odaklı işlemci planları gün yüzüne çıktı
Huawei ve ABD arasındaki savaş yeniden alevlendi!Huawei ve ABD arasındaki savaş yeniden alevlendi!

PAYLAŞ