ABD TikTok yasağını gözden geçirme kararı aldı - Haberler - indir.com

ABD TikTok yasağını gözden geçirme kararı aldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 37 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-11 18:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Donald Trump'ın başta olduğu dönemde ABD sınırları içerisinde yasaklanan TikTok platformunun yeniden aktif olacağını düşündüren yeni bir gelişme yaşandı. Joe Biden hükumeti, ABD'li şirketlerin TikTok'u satın almak istemesi ile ilgili verilen karar, süresiz olarak geri çekildi. Aynı zamanda ABD'li yetkililer ile TikTok yönetimi de bir süredir dirsek temasındadır. 

Donald Trump yönetimi sürecine ABD hükumeti, Çin'e karşı büyük savaş başlatmıştı. Çin merkezli teknoloji devlerinin ABD için büyük bir güvenlik sorunu olduğunu dile getiren Donald Trump, ilk olarak Huawei'ye ardından ise TikTok platformuna ambargo getirmişti. Ocak ayı içerisinde ise ABD hükumetinin değişmesi, Çin merkezli şirketlere karşı tutumunun nasıl olacağı da merak edilen konular arasında yer alıyor. Wall Street Jourbal'da yayınlanan bir haber, Joe Biden yönetiminin en azından TikTok platformuna olumlu bir yaklaşım sergilediği de düşünülüyor. 

TikTok Türkiye'ye temsilci atayacağını açıkladıTikTok Türkiye'ye temsilci atayacağını açıkladı

Donald Trump, TikTok yönetiminin ABD merkezli herhangi bir şirkete geçmediği sürece, bu sosyal platformun ülke sınırları içerisinde kullanılmayacağı da dile getirildi. Bu dönemlerde Walmart ve Oracle gibi şirketler ön plana çıkmış ve hatta TikTok ile de görüşülmeye başlanmıştı. Fakat konuyla ilgili gelen son haberlere göre Joe Biden yönetimin TikTok'un ABD operasyonlarının ABD'li şirketler tarafından satın alınması kararını süresiz olarak geri çektiği de gözler önüne serildi. 

ABD yönetimi ile TikTok geliştiricileri arasındaki anlaşma süreci devam ediyor

Wall Street Journal'da yer alan haberlere göre Biden yönetimi, TikTok'un satın alınmasına karşılık olarak kararları geri çekmekle kalmadı. Konuyla ilgili olarak edinilen bilgilere göre ABD ulusal güvenlik yetkilileri, TikTok platformunun ana sahibi ByteDance yetkilileri, ile bir araya gelmeye başladılar. Bu konuda taraflarsöz konusu görüşmeler bağlamında Donald Trump tarafından ortaya atılan iddiaların doğru olup olmadığı ise tartışılıyor. Hatırlatmak gerekirse; Donald Trump ve ekibi, TikTok'un kullanıcı verilerini Çin hükumetine sattığı düşünülüyor. TikTok yönetimi ise bu iddiaları kesin bir dille reddediyor. 

Wall Street Journal tarafından edinilen ve gündeme getirilen bu konu, Reuters tarafından da ilgi gördü. Reuters tarafından da konu ile ilgili olarak yapılan açıklamalarda ise TikTok'un yanı sıra Oracle ve Walmart'a ulaşılmadığını fakat yaşanan gelişmeler ile ilgili resmi bir cevap alınmadığı da ifade edildi. Fakat görünen o ki Joe Biden yönetimi, TikTok konusunda Donald Trump kadar katı bir görüşe sahip değil. Bu gelişmeler, TikTok'un ABD'deki engelinin kaldırılmasına yol açabilir. Konu ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup gelecek günlerde daha detaylı gelişmelerin yaşanması bekleniyor. 


İlgili uygulamalar
TikTok gençlerin mahremiyetini ve güvenliğini güçlendiriyorTikTok gençlerin mahremiyetini ve güvenliğini güçlendiriyor
Instagram'dan Instagram'dan "TikTok bizden önde" itirafı geldi
TikTok ve WeChat içinde olmak üzere 59 uygulama Hindistan'da yasaklandıTikTok ve WeChat içinde olmak üzere 59 uygulama Hindistan'da yasaklandı

PAYLAŞ