ABD Başkanı Donald Trump, TikTok yasağı için kolları sıvadı - Haberler - indir.com

ABD Başkanı Donald Trump, TikTok yasağı için kolları sıvadı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-20 12:31:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

Geçtiğimiz haftalarda veri sızıntısı skandalı ile gündeme gelen TikTok, Hindistan'da engele maruz kalmıştı. Kullanıcıların kişisel bilgilerini gizlice sızdıran uygulama için bu defa da ABD harekete geçti. Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, sosyal medya platformu TikTok yasağı için kampanya başlattı.

ABD Başkanı Donald Trump, TikTok yasağı için kolları sıvadı

TikTok ve birkaç Çin menşeili uygulamanın veri sızıntısı skandalından sonra bazı ülkeler soruşturma başlatmıştı. Türkiye'nin de soruşturma açtığı uygulama, Hindistan'da yasağa maruz kaldı.

ABD TikTok'a karşı harekete geçtiABD TikTok'a karşı harekete geçti

Skandalın ortaya çıkmasının ardından Instagram yeni özelliğinin duyurusunu yaptı. TikTok kullanıcılarını hedefleyen Instagram, Reels özelliğini yakın bir zaman içerisinde kullanıma açacağını açıkladı. Şirket, bu sayede kaybetmiş olduğu kullanıcıları tekrar kazanmayı hedefliyor.

Uygulamanın en fazla kullanıldığı ülkelerin başında gelen ABD henüz bir yaptırım uygulamadı. Fakat Trump yönetimi uygulamanın yasaklanması için sosyal medya uygulamalarında reklam kampanyası başlattı. 

18-64 yaş arası kitleyi hedefleyen reklamlar kullanıcıları imza kampanyasına yönlendiriyor. Ayrıca kullanıcıların kampanyayı imzalayabilmek için telefon numarası, e-posta gibi kişisel bilgilerini girmesi talep ediliyor.

ABD vatandaşlarının bir kesimi yapılan kampanyayı eleştirirken bazıları ise bu yasağı desteklediklerini açıkladı. ABD Dışişleri Bakanı Michael Pompeo vatandaşlarına bu uygulamayı indirmemelerini tavsiye etti.

Ülkemizde açılan soruşturma ve yaptırımlar hakkında henüz detaylı bir bilgi yer almıyor.

Trump now running anti-TikTok Facebook/Instagram ads accusing the company of spying on users pic.twitter.com/dfHuSVpciL — Taylor Lorenz (@TaylorLorenz) July 17, 2020




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ