8,3 milyon Freepik kullanıcısının verileri çalındı - Haberler - indir.com

8,3 milyon Freepik kullanıcısının verileri çalındı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-24 14:47:03
Editör : Görkem Günay
Kategori : Teknoloji

Şirket tarafından gerçekleştirilen açıklamaya göre hackerlar, SQL Injection hack yönetimi ile oldukça büyük bir kullanıcı grubunun kişisel bilgilerini çalmayı başardı. 

Tasarımcılar için büyük bir kaynak olan Freepik, hackerların hedefi oldu

Kullanıcılarına yüksek kalitede ücretsiz fotoğraf ve tasarımlar sunan popüler bir web sitesi olan Freepik, özellikle de internet şirketlerinin başını çokça ağrıtan en büyük problemlerden birisi olan siber saldırılar ile karşı karşıya kalmış durumda. Şirket tarafından paylaşılan bilgilere göre Freepik, hackerların hedefi oldu.

Fortnite'tan Apple'a protesto turnuvasıFortnite'tan Apple'a protesto turnuvası

Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre hackerlar, SQL Injection hack yönetimi ile son derece büyük bir kullanıcı grubunun bilgilerini çalmayı başardı. Saldırının sonucunda Freepik ve Flaticon web sitelerinin toplam 8,3 milyon kullanıcısının kişisel bilgilerine erişildi. Geçtiğimiz Mayıs ayı içerisinde paylaşılan bilgilere göre Freepik'in toplam 20 milyonu aşkın kayıtlı kullanıcıya sahip olduğunu da belirtelim.

Ele geçirilen bilgiler arasında e-posta adresleri ve şifreler olduğunu da ekleyelim. Saldırının ne zaman gerçekleştiğini açıklamayan Freepik, güvenlik ihlalini fark ettikleri an kullanıcılarını bilgilendirdiğini ve soruşturmaya başladığını da açıkladı.

Toplam 8,3 milyon kullanıcının bilgilerinin çalındığını ifade etmişti. Bu kullanıcıların 4,5 milyonunun siteye giriş yapmak için Google, Facebook ya da Twitter kullanması sebebi ile bu kullanıcıların şifrelerine ulaşılamadı. Kalan 3,77 milyon kullanıcının ise şifreleri de e-posta adresleri iel birlikte çalındı.

Her iki web sitesinin de oldukça önemli web siteleri olduğunu hatırlatalım.  Freepik web sitesi Alexa'ya göre şu an en çok ziyaret alan 97. web sitesi, Flaticon ise 668. sırada.

Kaynak: https://www.digitalinformationworld.com/2020/08/hackers-stole-emails-and-password-hashes-for-8-million-freepik-users.html



PAYLAŞ