53 oyunun yer aldığı Steam China sunuldu - Haberler - indir.com

53 oyunun yer aldığı Steam China sunuldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-10 15:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Oyun

Oyun dünyasının başarılı isimlerinden Valve, Steam China'yı Çinli oyuncuların beğenisine sundu. Steam platformunun uluslararası arası versiyonunun özel sürümü olarak kullanıcıların karşısına çıkan Steam China, şu an için sadece 53 oyun içeriyor. Platformda ise dünyaca ünlü oyun sayısı ise 3 adettir. Bu oyunlar da DOTA 2 ile CS:GO.

Geçtiğimiz hafta içerisinde sunulan bilgilere göre Valce ile Çinli ortaklarının yeni bir Steam üzerinden çalışmalarını tamamladığından ve Steam China olarak adlandırılan bu sürümü Çinli oyunseverlerin hizmetine sunacaklarından bahsedilmişti. Konuyla ilgili olarak beklenen oldu ve Valce, Stea China'yı kullanıcıların beğenisine sundu. Fakat göründüğü üzere Çinli oytunseverler oldukça uzun bir süredir Steam China'dan uzak kalmayı tercih edecektir. 

Valve'nin de içinde olduğu 5 oyun şirketine AB'den cezaValve'nin de içinde olduğu 5 oyun şirketine AB'den ceza

Daha önce paylaşılan bilgilere göre Steam China'da DOTA 2 ve CS:GO'nun bulunacağını bildirilmişti. Durum bu şekilde de oldu. Söz konusu bu platformun yayına alınması ile beraber CS:GO ile DOTA 2, Steam China'daki yerini aldı. Fakat platform dünya çapında sadece yukarıda yer alan iki oyuna sahiptir. Çinli oyuncular için adeta tam bir hayal kırıklığı olarak değerlendirildi. Fakat Steam China, video oyun geliştiricilerin Çin hükumetinin talepleriyle uğraşmak istedikleri gözler önüne serilmiş oldu. 

Oyunlar, Çin hükümetinin onayından geçmiş olacak

Başarılı isim Valve ile anlaşma yapan Çin hükumetinin, Valce şirketinden bazı talepleri oldu. Bu taleplere göre ise oyun geliştiriciler, Steam China'da oyun yayınlamadan önce hükumetin oluşturmuş olduğu birim ile görüşecek, proje üzerinde istenen değişiklikleri hükumetin istediği şekilde terine getirecektir. Söz konusu platformda şu an için sadece 53 oyun olup küresel anlamda ise 3 adet oyun ile sınırlı kalmış olması, geliştirici şirketlerin Çin hükumetine mesafeli olduğunun bir göstergesi olarak değerlendirildi. 

Öyle ki Steam'in uluslararası versiyonunda 20 binden fazla yapım bulunuyor. Bu arada ise Steam China'da ki tek eksiklik, oyunların sayısı değildir. Steam'in global sürümünde yer alan forum ve topluluk merkezi gibi özellikleri de Steam China'da bulunmuyor. Yani oyuncular, oyunlarda ilgili şikayetlerini düşüncelerini topluluk merkezi üzerinden bildiremeyecekler. Şirket şu an için sadece kullanıcı incelemeleri bölümünü Steam China'ya ekledi. Çin hükumetinin bu özellikleri neden istemediği ise şu an için bilinen bir durum değildir.

 


Half-Life'ın yayımcısı Valve yeni oyunlar üzerinde çalışıyorHalf-Life'ın yayımcısı Valve yeni oyunlar üzerinde çalışıyor
Valve oyun fiyatlarını yüksek tutma suçlamasıyla karşı karşıyaValve oyun fiyatlarını yüksek tutma suçlamasıyla karşı karşıya
Valve Steam Controller yüzünden 4 milyon dolar ceza ödeyecekValve Steam Controller yüzünden 4 milyon dolar ceza ödeyecek

PAYLAŞ