4.1 Milyon Ücretli Aboneli Tinder Yıllık 800 Milyon Dolar Gelir Sağlıyor - Haberler - indir.com

4.1 Milyon Ücretli Aboneli Tinder Yıllık 800 Milyon Dolar Gelir Sağlıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-07 15:43:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Piyasada yer alan en köklü arkadaşlık uygulaması Tinder’a birçok rakip ortaya çıkmaya devam ediyor. Son olarak sosyal medya devi Facebook’un tanıtmış olduğu bir arkadaşlık özelliği rakip olmaya hazırlanıyordu. Tinder sahibi isim olan Match Group tarafından ise üçüncü çeyrek gelir rakamları açıklandı. Hisse başı 44 centlik bir kazanç elde etmeye devam eden bu büyük şirket Tinder, OkCuped, Hinge ve PlentyOfFish gibi arkadaşlık uygulamalarına da sahip olarak biliniyor. Üçüncü çeyrek verilerine göre analistler tarafından 437 milyon dolar bir gelir ön görüsü bulunuyordu. Bu rakamda geride bırakıldı ve her yıl yüzde 29’luk bir artış ile tam 444 milyon gelir elde ettiği açıklandı. Şirket yıllık gelirinin ise 1.72 milyar dolar olduğu düşünülüyor.

Tinder Gelirleri Dudak Uçaklatıyor

Şirketin dördüncü çeyrek tahminlerinde ise 440 ile 450 milyon dolar arası bir gelirin olması bekleniyor. Analistlerin 454 milyon dolar olarak beklediği tahmin rakamları Match’ın düşüncesinin altında kalmış oluyor. Bu noktada Match hisselerin her yıl büyümesinin yüzde 60 seviyesinde olduğunu ifade ediyor. Konum odaklı bir arkadaşlık uygulaması olan Tinder, oldukça başarılı bir yol izlerken kullanıcıları tarafından ise ödeme yapılıyor. Yaklaşık uygulamanın yarısı ücretli üye olurken bu ödemeler de yıllık gelire ek bir rakam oluyor. Toplam abone sayısının ikinci çeyrekte 7.7 milyondan 8.1 milyon seviyesine çıktığı ve yılda yıla büyümesinin ise yüzde 23 arttığı ifade ediliyor.

Tinder’ın Premium üyelik servisi olan Tinder Gold ise platformda eşleşmeden önce kimlerin kendilerini beğendiklerini görebiliyorlar. Ödeme yapan kullanıcı rakamı ise 3.8 milyondan 4.1 milyon seviyesine çıkarken Tinder’ın 2018 yılında 800 milyon dolar bir gelir ile yılı kapatması bekleniyor. Tinder’ın bu büyüme başarısı devam ederken bu uygulamalara ek olarak bir Bubmle adlı uygulamanın da gelmesi bekleniyor. Bakalım Tinder bu arkadaşlık uygulamasına daha ne gibi yenilikler sunacak göreceğiz.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ