400’den fazla ürüne ek gümrük vergisi - Haberler - indir.com

400’den fazla ürüne ek gümrük vergisi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-29 16:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Resmi Gazete'de yayınlanan yeni bir karara göre 400'den fazla ürüne 30 Eylül tarihine kadar ilave gümrük vergisi getirildi. Yeni gümrük vergilerinin oranı ürün bazında %20 oranına kadar çıkıyor. Son dönemler içerisinde birçok ürün için getirilen ek gümrük vergileri, özellikle tüketiciler tarafından oldukça tepki çekici bir durum oldu. O ürünlerin üstüne yeni ürünler eklendi, 400'den fazla ürüne daha ilave gümrük vergisi geldi. Getirilen bu yeni ek gümrük vergileri, 30 Eylül tarihine kadar uygulanacak ve vergi oranı %20 şeklinde uygulanacak. İlave gümrük vergisi getirilen ürünler arasında fırın, davlumbaz ve kıymetli süs eşyaları gibi birçok ürün yer alıyor. 

400’den fazla ürüne ek gümrük vergisi

400'ün üzerindeki ürün için getirilen bu ek gümrük vergisi 30 Eylül tarihine kadar geçerli olacak. Bu ek vergi, 30 Eylül'e kadar ürünlere göre değişen oranlarda %20 oranına kadar ulaşacak. 30 Eylül'den sonra ise ilave vergilerin oranı 10 puana kadar indirilecek. T2'te yer alan haberlere göre Ticaret Bakanlığı, kararda yer alan hususlara ilişkin tebliğleri çıkarabilecek, özel ve zorunlu durumları inceleyerek sonuçlandırabilecek. Aynı zamanda bunlara ek olarak güneş panellerinde kullanılması kaydıyla ithal edilen yansıtıcı filmlerde, plastik kart ve akıllı kart üretiminde kullanılacak plastik ithallerinde de gümrük vergisi %10 olarak belirlendi. Bu kararların da geçerlilik tarihi 30 Eylül olarak açıklandı. 

Daha önce ek gümrük vergisi getirilen binden fazla ürüne yeni bir kararla beraber hangi ürünler eklendi? Yeni karar göre tekstil, döküm ve kaynak makineleri, takım tezgahları, presler, tarım ve hasat makineleri, pompalar, gemi vinçleri, römorklar, kord bezi, sitrik asit, camlar, ateş tuğlaları, emniyet kemerleri, yapışkanlar, termostat, tartı alet ve cihazları, peruklar, kar küreyiciler, fırınlar, davlumbazlar, demir çelikten eşya, kablolar, kıymetli süs eşyası gibi 400’den fazla ürüne geçici gümrük vergisi uygulandı.





PAYLAŞ