3 yıllık soruşturma sonucunda Google’a ceza verildi - Haberler - indir.com

3 yıllık soruşturma sonucunda Google’a ceza verildi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-16 08:28:02
Editör : Erkan Uluocak
Kategori : Teknoloji

2016 yılında Fransa‘da vergi faaliyetleri sebebiye Amerikan şirketi Google’a açılan soruşturma nihayet sonuca varıldı. Bu soruşturmanın sonucunda Google 500 milyon euro’luk para cezasını kabul etti. Bunun yanı sıra geçmiş vergiler için 464 milyon euro daha ödeyecek. Sonuç olarak Google, soruşturması sonucunda yaklaşık 1 milyon euro ödeme yapmak zorunda kalacak.

Google vergi yüzünden ceza aldı

Çıkan haberlere göre, 2016 yılında başlayan vergi soruşturması sonuçlandı ve Amerikan şirketinin 1 milyar euro ödemesine karar verildi.

Google Dökümanlar artık kelime sayısını göstermeye başladıGoogle Dökümanlar artık kelime sayısını göstermeye başladı

25BT uzmanı Mayıs 2016’da, Fransız vergi makamları, Google’ın Fransız yasalarına tam olarak uyup uymadığını kontrol etmek ve şirketin vergi kaçakçılığı yapıp yapmadığını tespit etmek için Google’ın Paris’teki genel merkezine baskın düzenlemişti. Bunun sonucunda Maliye Bakanlığı, geriye dönük vergiler için Google’dan 1,6 milyar euro ödeme talep etti. Bakanlık yapmış olduğu açıklamada şirketin vergi iadesi tutarının 1,6 milyar euro seviyesinde olduğunu açıklamıştı. 

Google tarafından bir sözcü yaptığı soruşturmada Fransa’da uzun yıllardır süren vergi ile ilgili anlaşmazlıkların çözüldüğünü belirtti. Sözcü sözlerine şu şekilde devam etti: “Biz, dünya çapında faaliyet gösteren şirketler için net bir çerçeve sağlamanın en iyi yolunun uluslararası vergi sistemi reformu olduğuna inanıyoruz”

Fransa, Temmuz ayında teknoloji devleri için yeni bir yasa çıkarmıştı. Bu yasaya göre küresel geliri  750 milyon euro’dan fazla olan şirketlerden üzde 3 vergi alınacak olduğudu açıklamışlardı.

Google yine bir suçlama ile daha karşı karşıya

Dünyaca ünlü sosyal medya platformu kısa bir süre önce yine bir skandal bir karşımıza çıkmıştı. Kısa bir süre önce konu ile ilgili yapılan açıklama ile beraber Facebook'un Messenger platformu üzerinden yapılan sesli görüşmelerin dinlenmesi için binlerce farklı şirkete ya da kişiye para ödemesi yaptığı ortaya çıktı. Facebook kişilerin ya da kurumların kişisel görüşmeleri yapay zekayı daha sistemli ve fonksiyonel hale getirmek için dinlediğini söylüyor. Bu olayın ne zamandır beri devam ettiği ise kesin olarak bilinmezken, şirket söz konusu bu sürece son gelişmeler ile beraber son verdiğini açıklıyor.

Facebook, Google ve Apple teknoloji liderleri gibi biz de kullanıcıların incelemelerini  2019 yılında ciddi anlamda kan kaybetmeye başladığını gösterdi. Sosyal platform, yılın ilk aylarından bugüne kadar ciddi skandallar ve güvenlik sorunları ile karşımıza çıkıyor. Bu durum ile birlikte her geçen gün az da olsa kullanıcı kaybetmeye devam ediyor. Facebook her yaştan kullanıcının kullanım alanlarına uygun bir platform.

 


Google Play Pass abonelik hizmeti çok yakında başlıyorGoogle Play Pass abonelik hizmeti çok yakında başlıyor
Google Play Pass nedir? Nasıl kullanılır?Google Play Pass nedir? Nasıl kullanılır?

PAYLAŞ