2020 yılının en çok kablosuz şarj teknolojisine yoğunlaşan şirketi Huawei oldu - Haberler - indir.com

2020 yılının en çok kablosuz şarj teknolojisine yoğunlaşan şirketi Huawei oldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 44 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-23 15:00:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Son dönemlerde git gide gelişen kablosuz şarj teknolojisiyle ilgili bu sene en çok patent başvurusunda bulunan şirket Huawei oldu.

Bir araştırma ekibi 2020 senesinde dünya genelinde alınan kablosuz teknoloji patentleriyle ilgili bir araştırma yaptı. Yapılan araştırma sonucuna göre Huawei'nin bu yıl en çok kablosuz teknoloji patenti alan şirketi olduğunu ortaya çıktı.

Huawei işlemcili MateStation B515 PC tanıtıldıHuawei işlemcili MateStation B515 PC tanıtıldı

Yenilikçi teknolojiler üzerinde çalışmaya hız kesmeden devam eden Huawei’nin bu yıl kablosuz şarj teknolojisi üzerine yoğunlaştığı ortaya çıktı. Çin merkezli bir araştırma şirketi tarafından yürütülen araştırma sonucu Huawei ile ilgili ilginç detayların yer aldığı bir rapor yayımlandı. Şirket tarafından yayımlanan rapora göre Huawei, 2020 yılında kablosuz teknolojiler alanında kendini aşarak rakiplerini hayli geride bıraktı. Huawei, bu senenin başından beri kablosuz teknolojiler üzerine 8607 patent başvurusunda bulunurken, bu patentlerle dünya genelindeki patentlerin toplamının yüzde 32'sini tek başına karşılayarak büyük bir başarıya imza attı.

Kablosuz teknolojilerin bir numarası geçtiğimiz seneye kadar genelde ABD merkezli teknoloji devi Qualcomm olarak karşımıza çıkıyordu. Ancak Qualcomm, 2020 senesinde zirveyi Huawei'ye kaptırdı. Qualcomm bu sene içinde kablosuz teknoloji alanında toplamda 5807 patent başvurusu yaptı. Listenin üçüncü sırasında ise yine Çin merkezli bir teknoloji şirketi karşımıza çıkıyor. Yayımlanan rapora göre OPPO da bu yılı dolu dolu geçirdi. OPPO, yılın ilk gününden beri 5353 kablosuz teknolojisi için patent başvurusu yaptı.

Huawei ve Leica arasındaki anlaşma bitiyor mu

Raporda yer alan bilgilerden yola çıkarak Çin ve ABD, kablosuz teknolojilerin bir numaralı geliştiricileri olduğunu söylemek yanlış olmaz. Çünkü 2020 senesinde kablosuz teknolojiler alanınd patent başvurusu yapan teknoloji şirketlerinin yüzde 65'i, bu iki ülkeden. Japonya'da geliştirilen kablosuz teknoloji miktarı, dünya genelinin yüzde 15'ini karşılarken Güney Kore, sadece yüzde 7'lik oranı elinde tutuyor. Geriye kalan yüzde 11'lik kısım ise diğer ülkelerde geliştirilen kablosuz teknolojileri kapsıyor.

Raporda yer alan bir diğer ilgi çekici bilgi ise 5G teknolojisiyle ilgili. Rapora göre kablosuz teknolojilerde yaşanan gelişmeler 5G bağlantı teknolojisiyle paralel olarak genişliyor. 5G alanında yapılan çalışmaların son dönemlerde hız kazandığını ve ekipmanların çocuğunun kablosuz bağlantıyı desteklediğini göz önünde bulundurursak bu çıkarımın doğru olduğunu söyleyebiliriz. Bunu yanı sıra raporda kablosuz teknoloji alanında şirketler arasında büyük bir rekabet olduğunu ancak şirketlerin birbirini geçmek için henüz elinden geldiğini yapmadığı da yazılmış. Teknoloji sektöründeki rekabetin 2021 yılında daha sert geçeceği bir gerçek olsa da, şirketlerin kablosuz teknolojiler alanında nasıl bir tutum izleyeceğini önümüzdeki sene göreceğiz


Huawei Enjoy 20e Snapdragon işlemciyle gelebilirHuawei Enjoy 20e Snapdragon işlemciyle gelebilir
Huawei, Dimensity 700 işlemcili yeni bir akıllı telefon tanıtacakHuawei, Dimensity 700 işlemcili yeni bir akıllı telefon tanıtacak

PAYLAŞ