2020 yılında Steam’de en çok oynanan oyunlar - Haberler - indir.com

2020 yılında Steam’de en çok oynanan oyunlar

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-19 21:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Oyun

Oyun sektörünün önemli platformlarından Steam, rakiplerinin sayısında artış yaşansa da en büyük oyun platformu unvanını kaybetmiyor. Durum bu şekilde olunca da özellikle online oyunlardaki anlık oyuncu sayısı astronomik rakamlara ulaşmayı başarıyor. Öyle ki pandeminin de hayatımıza girmesiyle beraber 2020'de online oyunlar hem kendi hem de Steam rekorlarını kırıyorlar. Steam platformunun en çok oynanan oyunları hakkında bilgi edinmek için yazımızdan faydalanabilirsiniz. 

2020 yılında Steam’de en çok oynanan oyunlar

  • Counter-Strike: Global Offensive
  • DOTA 2
  • PlayerUnkown’s Battlegrounds
  • Grand Theft Auto V
  • Team Fortress 2
  • Apex Legends
  • ARK: Survival Evolved
  • Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege

Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege

57 TL'lik oyun kısa bir süreliğine Steam'de ücretsiz57 TL'lik oyun kısa bir süreliğine Steam'de ücretsiz

54.460 oyuncu sayısına sahip olan Rainbow Six: Siege, Steam platformunun en çok oynanan oyunlar listesinde son sırada yer alıyor. FSP oyunları arasında hala popülerliğini koruyor olsa da Rainbow Six: Siege, yine de popülerliğini koruyor.

ARK: Survival Evolved

EN iyi hayatta kalma temalı oyunların başında gelen ARK: Survival Evolved, en yüksek eş zamanlı oyuncu sayısı olarak 55.390 rakamına sahiptir. Fantastik öğeler üzerine kurulan bu heyecan verici hayatta kalma oyunu ARK: Survival Evolved, gerçeğe yakın hayatta kalma deneyimini yaşatan nadir oyunlardan biri olarak karşımıza çıkıyor.

Apex Legends

2019 yılında oyuncuların karşısına çıkan FPS türündeki bu heyecan verici oyun, rekabetçi yapısı ile oyuncuların gözdesi olmayı başarır. Steam platformunda da kararlı bir şekilde ilerleyen bu heyecan verici oyun ücretsiz olarak sunuluyor. 

Team Fortress 2

En yüksek eş zamanlı oyuncu sayısı 74.370 olan bu heyecan verici oyun, Valve çıkışlı olup üstünden yıllar geçmesine rağmen popülerliğini korumaya devam ediyor. Team Fortness 2 oyunu diğer battle royale oyunlarına göre daha farklı ve özgün yapıdadır. 

Grand Theft Auto V (Online)

Oyun dünyasının en çok hasılat yapan oyunu, herkesin adını bir kez duyduğu Rockstar’ın ve çağımızın efsanesi Grand Theft Auto V, bu sene en çok oynanan oyunlar listesinde yerini Among Us’a kaptırıyor. Yine de hâlâ azımsanmayacak derecede anlık oyuncu sayılarına ulaşan GTA V, Rockstar’a daha uzun yıllar servet kazandıracak gibi duruyor. Tabii GTA VI’nın çıkışıyla her şey tersine dönebilir. Rockstar yakın zamanda GTA V’ten sıkılıp yeni oyun için kolları sıvayacak mı? Hep beraber ilerleyen zamanlarda öğrenebileceğiz.

PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG)

PlayerUnknows’s Battlegrounds, Steam platformunun en çok oynanan ve 100 bin anlık oyuncu barajını geride bırakan tek ücretli oyundur. PUBG oyunu çıktığı günden bu yana yüksek indirilme sayısı ve büyük başarılar elde etmesiyle oyuncuların gözde oyunlarından biridir. 

DOTA 2

En yüksek eş zamanlı oyuncu sayısı 418.280 rakamına ulaşan DOTA 2, neredeyse 20 yıldır popülerliğini korumayı başaran esas oyunlardandır. 2013 yılında DOTA 2 adıyla resmi sürümüne kavuşan bu heyecan verici oyun o günden beri popülerliğini korumaya devam ediyor. 

Counter-Strike: Global Offensive

2019 yılındaki eş zamanlı oyuncu sayısının 2020 yılında biraz gerisinde kalan CS:GO, yine de ilk sıraya oturmayı başarıyor. Özellikle PUBG’nin ve DOTA 2’nin çok büyük miktarda anlık ve genel oyuncu kaybetmesiyle ilk sıraya yerleşen CS:GO, anlık oyuncu sayısıyla da en kararlı durum sergileyen oyunların başında geliyor.


Cyberpunk 2077, Steam'de anlık oyuncu rekoru kırdıCyberpunk 2077, Steam'de anlık oyuncu rekoru kırdı
Cyberpunk 2077'nin çıkmasıyla Steam çöktüCyberpunk 2077'nin çıkmasıyla Steam çöktü
Valve Steam'deki büyük bir güvenlik açığını kapattıValve Steam'deki büyük bir güvenlik açığını kapattı

PAYLAŞ