2018 yüzde 40 büyüyen GittiGidiyor’a yaradı - Haberler - indir.com

2018 yüzde 40 büyüyen GittiGidiyor’a yaradı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-07 18:20:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

Türkiye’de e-ticaret denildiğinde akla ilk gelen sitelerden birisi olan GittiGidiyor, etkileyici bir 2018’i geride bıraktı. Firma tarafından yayınlanan Infografik ile gelişim ile ilgili detaylar aktarılırken yüzde 40 büyümenin yanı sıra 23 milyon kullanıcıya ulaşılması, firmanın bu konuda çok daha iddialı hale geldiğini gösterdi. 

Anneler Günü'nde Annelerin Tercihi Cep Telefonu Oldu 

Türkiye’nin öncülerinden birisi olmasının yanı sıra milyonlarda iş ortağı için de uygun bir platform sunan GittiGidiyor, 2018 yılı için hazırladığı verileriyle aynı zamanda gövde gösterisi yaptı. Yüzde 40 büyüme,  23 milyon kullanıcı ve artan mobil işlemlerle dikkat çeken GittiGidiyor, etkinliğini arttırmaya devam etti.

İstatistiklerle GittiGidiyor’da 2018

Yayınlanan infografikteki önemli veriler ise şöyle;

4.8 milyar kez sayfa görüntülemesi alan GittiGidiyor, en çok cep telefonu için arandı. Ürünler sıralamasına göre cep telefonunun liste sırasında olduğu ürün gamında ise ilk 5’te yer alan kategoriler; avize, TV ünitesi, spor ayakkabı ve Bluetooth kulaklık oldu. Kategoriler için yapılan bir diğer sıralamada ise en çok yükseliş gösteren kategoriler sıralandı. Buna göre ilk 5 ise şöyle; yapı market, otomobil, motosiklet ve aksesuar, ofis kırtasiye, evcil hayvan ürünleri ve kitap.

Bolu birinciliği aldı

Site dahilinde en çok etkinlik ise Bolu’da yaşandı. Bolu’yu takip eden diğer iller ise Van, Düzce, Isparta ve Bingöl olarak belirlendi. Tüm bu etkinliklerin en çok gerçekleştiği gün ise Pazartesi. En yüksek satış rakamına ulaşılan gün ise 23 Kasım olarak açıklandı.  

Saniyede 1 ürün satıldı!

İstatistiklerle ilgili en dikkat çeken detay ise sitede saniyede 1 ürünün satılması oldu. Ürün satışlarının kategorilere göre değerlendirilmesinde ise dakika 1 bebek bezi, 2 dakikada bir hayvan maması, 3 dakikada bir elektrik süpürgesi, 4 dakikada bir tişört ve 5 dakikada bir parfüm satışı gerçekleştirildi.

Mobil kullanımın giderek artıyor!

Tüm dünya genelinde mobil kullanımda yaşanan artışın etkisi GittiGidiyor’da da görülmüş durumda. 2018 yılı itibari ile bu rakamlarda yüksek bir hız yaşanırken önemli detaylar şöyle;

  • Satış hacmi yüzde 45 artış gösterdi.
  • Mobil uygulama 9 milyon indirme rakamını aştı.
  • Toplam satış içerisinde mobil etkisi yüzde 50’ye ulaştı.
  • Mobil alışverişi kullanan 25 ile 31 yaş grubu arasındakiler ağırlıkta oldu.
  • 10 alışverişten 6’sı mobil olarak gerçekleşti.

Tüm bu rakamlarla birlitke 2018 yılını kapatan e-ticaret sitesinde beklentiler ve hedefler 2018 yılı verilerini aşmak oldu.

Gittigidiyor'un arama çubuğuna 1 milyon kez "cep telefonu" yazıldı





PAYLAŞ