14 yaşından küçükler için TikTok kısıtlaması getirildi - Haberler - indir.com

14 yaşından küçükler için TikTok kısıtlaması getirildi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-20 17:00:18
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Dünyanın en popüler uygulamalarının başında gelen TikTok, küçük yaşta olan kullanıcılarının uygulama girişleri için kısıtlama getirdi. 

Uzun bir süredir zaman zaman dünyanın gündemine giren TikTok, kendi iç pazarındaki baskılar ile mücadele etmeye devam ediyor. Milyonlarca kullanıcının sadece eğlenmek amacıyla kullandığı bu platform, kullanmayan kişiler tarafından oldukça sert bir şekilde eleştiriliyor. Bugün içerisinde alınan bir karar ise yaşı küçük olan kullanıcıların uygulamayı kullanması için kısıtlamaları içeriyor. 

TikTok Apple Music ve Spotify'a Rakip OlacakTikTok Apple Music ve Spotify'a Rakip Olacak

Kullanıcılarının büyük bir kısmını küçük yaşta olan kullanıcılardan oluşturan TikTok, sahip olduğu videolar ve içerisinde yer alan düzenleyici sebebiyle büyük bir popülerliğe sahiptir. Öyle ki platform oldukça kısa bir süre içerisinde sosyal medya üzerindeki dengeleri değiştirmek konusunda başarılı olmuştu. Fakat bugün alınan bir karar ile 14 yaşından küçüklerin uygulama içerisine girişlerine kısıtlama getirildi. 

Çin, küçük kullanıcıların TikTok kullanımına kısıtlama getirdi

Genç yaşta bireylerin internet kullanımının aza indirmek için çabalayan Çin hükümeti pek çok yasa ile uygulamalar üzerinde baskı kurmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günler içerisinde çevrim içi oyunda vakit geçiren 18 yaş altı kullanıcılar için yeni kısıtlamalar getirmeye karar veren ülke, çeşitli uygulamalara da kimlik doğrulama şarkı getirdi. Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamalara bakıldığında “kimliği doğrulanmış 14 yaşın altındaki” kullanıcılar sadece 06:00 ile 22:00 saatleri arasında uygulamadan faydalanabilirler. Elbette ki tüm kısıtlamalar bunlarla da kalmıyor. Sınırlamalardan etkilenen kullanıcılar bu saatler içerisinde yalnızca 40 dakika kadar uygulamada kalabilecekler. yani 14 yaşın altında olan kullanıcılar sabah 6 akşam 22 arasında 40 dakika TikTok’ta vakit geçirebilecekler. Son olarak ise TikTok platformunun gençlik sürümüne yeni içerikler ilave edilecek. Bu içerikler deneyler, sergiler, tarihi bilgiler ve ülke manzaraları olarak planlanacak. konuyla ilgili şu an için elde edilen bilgiler sadece bunlarla kısıtlıdır. 


TikTok ve PUBG Mobile bir ülkede daha yasaklandıTikTok ve PUBG Mobile bir ülkede daha yasaklandı
TikTok artırılmış gerçeklik için kendi stüdyosunu kurmaya hazırlanıyorTikTok artırılmış gerçeklik için kendi stüdyosunu kurmaya hazırlanıyor
TikTok video sürelerini uzatıyorTikTok video sürelerini uzatıyor

PAYLAŞ