Son raporlara göre Qualcomm’un yeni amiral gemisi SoC’yi 30 Aralık’ta Snapdragon 8Gx Gen 1 takma adıyla tanıtması bekleniyor.

Daha önce Snapdragon 898, ardından 8 Gen 1 olarak söylentileri vardı. Ancak sızdırılan yeni bir simge, aslında Snapdragon 8Gx Gen 1 olarak adlandırılacağına inanmamızı sağladı. Bu yonga seti ile amiral gemisini piyasaya süren ilk şirket Xiaomi ve. Çinli markayı Motorola yakından takip edecek. Diğer akıllı telefon üreticilerinin süper premium amiral gemileri için bu yonga setine bahse girmesini bekliyoruz. Yeni bir rapora göre ZTE bunların arasında ve bu yonga seti ile yalnızca üç amiral gemisi cihazı piyasaya sürmekle kalmayacak.

ZTE kısa süre önce, yeni ve revize edilmiş ZTE Axon 30 Ultra Aerospace Edition’ı cazip yükseltmelerle piyasaya sürdü. Bu amiral gemisi Qualcomm Snapdragon 888 ile bu yılın başlarında geldi. Dolayısıyla, yakında çıkacak olan Axon 40 veya Axon 50 Ultra’nın aynı yonga setini kullanmasını beklemek doğal. Ancak ZTE tarafında her şey Axon serisi değil. Şirket ayrıca Nubia’nın arkasında ve sızıntı, marka hakkında da konuşuyor olabilir. Nubia, Red Magic 7 ve Redmi Magic 7 Pro oyun akıllı telefonlarını hazırlıyor. Bu cihazların aynı Snapdragon 8Gx Gen 1 SoC’yi getirmesini beklemek doğaldır. Bunlar sırasıyla NX679J ve NX709J model numaralarına sahip olacaktır.

ZTE Axon 30’un fiyatı ve çıkış tarihi açıklandı

Kaynağa göre, aynı Snapdragon 8 Gen 1 takma adıyla ana akım amiral gemisi Nubia Z40 da boru hattında. Ancak, mevcut Nubia Z30 Pro oldukça yakın bir zamanda Mayıs ayında duyuruldu. Dolayısıyla Z40’ın yakında gelip gelmeyeceğini bilmiyoruz. Sızan listede ayrıca NX90J7 model numarasına sahip bir M2 Play akıllı telefondan da bahsediliyor. Bu dizinin hikayesine baktığımızda, bir Qualcomm amiral gemisi SoC taşımasını beklemiyoruz. ZTE’nin 2017’de zaten bir Nubia M2 Play’e sahip olması nedeniyle adın kendisi oldukça kafa karıştırıcı.

Raporlara göre Qualcomm Snapdragon 8Gx Gen 1, 3.0 GHz’e kadar saat hızına sahip ARM Cortex-X2 ile bir Prime Core taşıyacak. Ayrıca 2.5 GHz saat hızına sahip üç ARM Cortex-A710 orta çekirdeğe sahip olacak. Son olarak, verimlilik çekirdekleri, 1.79 GHz hızında çalışan dört ARM Cortex-510 çekirdeğidir. Ayrıca güçlü bir Adreno 730 GPU olacak. Bu GPU, Işın İzleme destekli AMD Mobil GPU’su ile Samsung’a meydan okuyacak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir