Kripto para birimlerinin popülaritesinin son zamanlarda artmasıyla birlikte, bazı blockchain terimleri popüler hale geldi. Peki Zilliqa nedir?

Kripto para birimleri Son yıllarda çok popüler oldu. O kadar çok insan bu dünyaya girdi ki, yetkililere göre gelişmeye devam ediyor. Böylece kripto para ile ilgili birçok farklı terim hayatımıza girmiştir. Bunlardan biri Zilliqa (ZIL) idi. Peki ZIL nedir? Tüm sorularınızın yanıtlarını içeriğimizde anlattık.

Zilliqa nedir?

Zilliqa’nın tanımı ve tarihçesi, kelimenin tam anlamıyla, eski blok zinciri ağları için ölçeklenebilirlik sorunlarına çoklu çözümler sağlamak üzere özel olarak tasarlanmış üçüncü nesil bir blok zinciridir. ZIL, saniyede binlerce işlemi işleme kapasitesine sahiptir ve 2017 yılında Singapur Ulusal Üniversitesi’nden bilim adamları tarafından geliştirilmiştir.

Zilliqa, işlemleri paralel olarak yürütmek için ısmarlama ve zincirleme paralel tasarıma izin verir. Bu nedenle, ağın genel kapasitesini artırmasına izin vererek Blockchain, Scilla programlama dili aracılığıyla akıllı bir sözleşme katmanı sağlar. Ayrıca, BFT mekanizması aracılığıyla işlemler ve sözleşme yürütme konusunda fikir birliği sağlar.

Singapur Ulusal Üniversitesi’nde 2017 yılında ZIL’i kuran ilk ekip arasında Xinshu Dong, Yaoqi Jia, Amrit Kumar ve Prateek Saxena yer aldı. Zilliqa ise işlemleri işlemek ve doğrulamak için Consensus Protocol’ün (PoW) değiştirilmiş bir sürümünü kullanır.

Bitcoin ve Ethereum’a göre bazı avantajlara sahiptir. Bu birimler büyüdükçe dijital dizüstü bilgisayar da büyüyor. Bunlar işlemeyi yavaşlatır. Bunun aksine, yaklaşık 600 düğüm ağa bağlandığında, Zilliqa bu olası sorunları düğümleri bölerek çözebilir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir