Akıllı telefonlar günlük hayatımızın en büyük vazgeçilmezlerinden birisi konumuna gelmiş durumunda. Bu vazgeçilmez cihazların seçimleri de kişiden kişiye değişiklik göstermekte. Her alanda olduğu gibi akıllı telefon seçimlerinde de kuşaklar arası farklılıklar gözlemlenebiliyor.

akillitelefon

Teknolojinin kucağına doğmuş bir kuşağın önceki nesillere göre bilgi açısından bir sıfır önde başladıklarını göz önüne alırsak telefon seçimlerindeki kriterlerinin de farklı olabileceğini söyleyebiliriz. İşlerimizi tek bir tıkla kolaylıkla halledebildiğimiz bu küçük akıllı kutuların piyasadaki büyüklüğü azımsanmayacak kadar fazla. Bu noktada akıllı telefon üreticileri için hedef kitlenin önemi  büyük. Peki farklılık gösteren bu seçimler arasında Z kuşağı hangi akıllı telefon şirketini tercih ediyor? Financial Times’ın son raporunda gençlerin en çok tercih ettiği akıllı telefon şirketini yayımlandı.

Gençler hangi akıllı telefon firmasını tercih ediyor?

Konuya daha dikkatli bakmak gerekirse, ABD’deki iPhone kullanıcılarının en az yüzde 34‘ünü 1997 ve 2012 yılları arasında doğan Z kuşağı oluşturuyor. Financial Times‘ın son raporuna göre, Z kuşağının tercih ettiği akıllı telefon firması açık arayla  Apple olduğunu görülüyor. Raporda sadece bu gruptaki kullanıcıların yalnızca iPhone‘ları değil, iPad ve Apple Watch gibi Apple ürünleri de satın aldığını belirtiyor. Gençler tarafından iPhone modellerinin daha çok tercih edilmesindeki genel sebebin bir Android telefona sahip olmanın utanç verici olduğu düşüncesinin var olması şeklinde ifade edildi.

Sizler bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir