Warner Bros, Tolkien’in Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit kitaplarına dayanan yeni filmleri ile Orta Dünya’ya geri dönüyor.

yuzuklerinefendisi 1

John Ronald Reuel Tolkien’in yaratıcısı olduğu ve çıktığı günden bu yana büyük beğeniler toplayan Orta Dünya evreni tekrardan bizlerle olacak. 2001 yılında ilk filmi vizyona giren Yüzüklerin Efendisi serisi vizyona girdiğinde sinema dünyasında büyük ses getirmişti.

Büyük beğeni toplayan bu muhteşem film serisi, Hobbit serisi ve oyunlar ile Orta Dünya evreni büyümeyi sürdürmüştü. 2022 yılının Eylül ayında çıkan Rings of Power dizisi bu efsanevi serilerden sonra beklentiyi karşılayamadı. Rings of Power’ın ikinci sezon çekimleri ise devam ediyor. 

Warner Bros, Discovery CEO’su David Zaslav’dan gelen açıklamaya göre gelecek olan filmler Yüzükler Efendisi ve Hobbit kitaplarına dayanacak. Yeni filmlerin yapımı New Line Cinema tarafından yapılacak. New Line Cinema aynı zamanda Peter Jackson’ın orijinal üçlemesinin de yapımcılığını yapmıştı. 

JRR Tolkien’in yarattığı Orta Dünya beyaz perdede tekrar bizlerle

Warner Bros tarafından yapılan açıklamalara göre yeni filmler, yapımcılığı Peter Jackson tarafından yapılan filmlerin konu kapsamı dışında yer alacak. Şirket, “JRR Tolkien yarattığı uçsuz bucaksız, karmaşık ve göz kamaştırıcı olan bu evren, iki üçlemede henüz tam keşfedilmemiş durumda”  olduğunu düşünüyor. Yüzüklerin Efendisi’nin haklarını satın alan Embracer Group, geçtiğimiz yıl bu düşünceyi doğrulayan bir açıklama yapmıştı.

New Line ve Warner Bros Animation, Yüzüklerin Efendisi’ndeki olaylardan 183 yıl önce geçen animasyon filmi, Yüzüklerin Efendisi: Rohirrim Savaşı projesi üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Nisan 2024’te gösterime girmesi planlanan film, Rohan krallığının efsanevi lideri Helm Hammerhand’in hikayesini konu alacak. 

Yapılan açıklamalara göre John Ronald Reuel Tolkien’in yaratıcısı olduğu Orta Dünya’da gördüğümüz olaylardan daha fazlasını bize sunacak. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir