Lenovo’nun iddialı bilgisayar modellerinden olan Lenovo Xiaoxin 2024 ile ilgili detaylar gelmeye başladı. Yeni model yüksek performans ve güçlü işlemciyi kullanacak.

Çin’de Bahar Festivali sonrasında pek çok marka yeni modellerini piyasaya sunacak. Bu markalardan birisi de Lenovo olacak. Şirket, ünlü PC serisi Lenovo Xiaoxin’in 2024 versiyonunu piyasaya çıkaracak. Tanıtım tarihine henüz olmasına karşın yapılan sızıntılar ile Lenovo Xiaoxin 2024 özellikleri sızdırıldı.

Yüksek Performanslı Lenovo Xiaoxin 2024 Geliyor
Lenovo Xiaoxin 2024 Modelleriyle İlgili Tanıtım Böyle Yapıldı

Lenovo Xiaoxin 2024 Özellikleri Neler?

Lenovo Xiaoxin 2024’te en çok dikkat çeken detay, işlemciler. Yeni seride 3 farklı modeli tanıtacak olan Lenovo, yeni dizüstü modelleriyle seçenek yaratacak. Yeni modellerin isimleri ise şöyle;

  • Xiaoxin Pro14/16 2024 Ryzen Edition
  • Xiaoxin 14/16 2024 Ryzen Edition
  • Xiaoxin 27 2024 All-in-One Ryzen

3 farklı versiyonda donanım ve ekran boyutu gibi çeşitlilikler sunacak olan Lenovo, tüm modellerinde güçlü donanımlara yer vermiş durumda. En etkileyici donanım ise işlemci. AMD Ryzen 7 8845H işlemcisini kullanmayı tercih eden Lenovo, Zen4 mimarisinin etkileyici performansını kullanıcılarına sunacak. Zira işlemci tanıtımlarında enerji tüketiminde bir önceki nesle göre yüzde 30,7 oranında verimlilik sağladığı vurgulanan işlemci, Lenovo’nun yeni modellerindeki kullanım süresini de arttırıyor. Paylaşımlara göre yeni modellerin ortalama kullanım süresi 9.5 saat olacak. Video kodlamadan yapay zeka hesaplama gücüne kadar her alanda büyük bir artış yakalayan yeni işlemciler ile bilgisayarlardaki performans ve verimlilik yükselecek. Bunun dışında grafik biriminde de iyileştirmeler yapılmış durumda. Yeni işlemcilerde yer alan Radeon 780m grafik kartı, grafik performansını da yükseltiyor.

Yüksek Performanslı Lenovo Xiaoxin 2024 Geliyor
Yüksek Performanslı Lenovo Xiaoxin 2024 Geliyor

Lenovo Xiaoxin Pro 16 Oyun Performansı Nasıl Olacak?

Paylaşımlarda odaklanılan modellerden birisi Lenovo Xiaoxin Pro 16 2024 oldu. Piyasaya sunulacak modeller arasında en iyilerden birisi olan Pro 16’nın oyun performansında en iddialı, yüksek grafik isteyen oyunlara yönelik karşılaştırmalar yapıldı.

Bilgilere göre yeni bilgisayarda Cyberpunk 2077, Baldur’s Gate, Shadow of the Tomb Raider ve Elden’s Ring gibi oyunlar oynanabilecek. Orta ayarlarda akıcı bir performans elde edebilecek olan oyuncular, bu kapsamda Lenovo Xiaoxin Pro 16’yı ciddi bir alternatif olarak tercih edebilir. Tam bir oyun bilgisayarı olarak tanımlanmasa da iş, video ve grafik tasarım gibi işleri olanlar ve boş zamanlarında oyun oynamayı tercih edenler için bilgisayar çok yönlü olarak ihtiyaçları karşılayabilir.

Önümüzdeki aylarda tanıtımı yapılacak olan yeni Lenovo Xiaoxin 2024 serisiyle ilgili resmi tanıtım detaylarını da aktaracağız. Yeni modelleri ve özelliklerini nasıl buldunuz?

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir