YouTube tarafının devreye aldığı ve genel olarak büyük bir tepkiyi üzerine çektiği reklam engelleyici yasağına casusluk suçlaması yöneltiliyor.

YouTube kısa bir süre önce reklam engelleyicileri yasaklama sürecini evrensel olarak genişletti. Tarayıcılara yüklenen reklam engelleyicileri algılayan ve kapatılmasını isteyen firma, kullanıcılarını yeni dönemde reklam görmeye veya ücretli Premium abonesi olmaya yönlendiriyor.Bu durum pek sevilmiyor.Hatta bununla ilgili Alexander Hanff isminde bir kişi bu durum ile ilgili resmi şikayette bulunarak, YouTube’un reklam engelleyicileri algılayan sistemin Avrupa Birliği vatandaşlarının gizliliğini ihlal ettiği ile ilgili açıklamalarda bulunuyor.

Şirketin süreçte kullandığı komut dosyaları ile Avrupa Birliği vatandaşlarını izlediğini / gözetlediğini belirten ve şikayetini İrlanda’daki bir yasa ile gerçekleştiren Alexander Hanff, şimdilik tek başına bir savaşa başlıyor fakat yakın zaman içerisinde resmi olarak da desteklenmesi bekleniyor. Hanff’ın ayrıca YouTube’un reklam engelleyicileri tespit eden tarayıcı sistemine İrlanda Veri Koruma Komisyonu’na bir suç duyurusunda bulunduğu da haberlerimiz arasında. Bildiğiniz gibi Avrupa birliği kişisel veriler söz konusu olduğu zaman kimsenin gözünün yaşına bakmıyor.

YouTube reklam engelleyici ile avantaj elde edemedi

YouTube reklam engelleyici ile avantaj elde edemedi

YouTube, küresel olarak hızlandırdığı reklam engelleyici yasağı ile şimdilik çokta bir avantaj elde edemedi. Çünkü atılan adım nedeni ile reklam engelleyici dünyası baya bir karışmış durumda. Reklam engelleyici eklentisi üreten bazı firmalardan gelen haberlere göre, YouTube’un adımı neden ile şu an yüksek seviyede kullanıcı yükledikleri reklam engelleyici eklentileri tarayıcılarından siliyor.

“Gösterdiğimiz reklamlar, sevdiğiniz içerik üreticileri desteklemenize ve dünyanın dört bir yanından milyarlarca kullanıcının akış hizmetini kullanmasına yardımcı olur. Platformdaki reklamlarını engellediğiniz zaman YouTube’un Hizmet Şartları’nı ihlal etmiş olursunuz. Reklam engelleyici kullanıyorsanız platformda reklamlara izin vermenizi veya Premium’a kaydolmanızı isteriz.

Reklam engelleyici kullanmaya devam ederseniz videonuzun durdurulmasına neden olursunuz Deneyiminizin kesintiye uğramaması için servisimizde reklamlara izin verin veya Premium’a kayıt olun.”

Bu durum YouTube için güzel bir haber gibi duruyor olsa da durum tam olarak da öyle değil. Çünkü şu sıralar rekor sayıda reklam engelleyicinin de yüklendiği söyleniliyor. Söylendiği kadarı ile kişiler YouTube’un engelinden kaçan güçlü reklam engelleyicilere yöneliyor ve yapılan fiyat artışı sonrasında Premium kullanıcı sayısında olumsuz etkilerin görüldüğü belirtiliyor.

Peki şirket bu süreç bu konu hakkında neler diyor? Google’ın bu konu hakkında yaptığı resmi açıklama şu şekilde: Şirket, algılama süreci içerisinde birtakım sorunlar olabileceğini de kabul ediyor ve o konuda ile ilgili de şunları söylüyor: “Reklam engelleyiciniz yoksa veya zaten kapalı durumda ise ancak reklam engelleyiciyi kapatma ile ilgili bir ileti görüyorsanız lütfen bizimle iletişime geçin ve sorunu bildirmek için iletinin sol alt köşesine gidin ve Sorun bildir’i tıklayın.” 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir