En eski sosyal medya mecralarından olan ve alanında rakipsiz olarak bilinen Youtube müzik dinleme alanında da akla gelen ilk isim olmak istiyor. Daha öncesinde YouTube Music’i kuran şirket şimdi de müzik alanında en büyük rakibi olan Spotify’ı geride bırakmak için çalışmalara başladı.

youtube

YouTube’nin kullanıcı deneyimine ne kadar önem verdiğini çıkan anket ve farklı sorularla hepiniz fark etmişsinizdir. Yeni bir duyuru yaparak YouTube, Youtube Music için deneme yapabilecek kişilerin başvurularını alacağını duyurdu. Gönüllülere yeni özellikler göndererek ve onlardan Discord’daki konuşma ve anketler üzerinden dönütler alarak eksiklerini girmek ve daha iyi bir platform haline gelmeyi hedefleyen YouTube’un duyurusuna farklı ülkelerden yüz binlerce insan başvurdu. Yeni çıkacak olan platformun adına “Listening Room” adını vereceğini duyuran YouTube geri bildirimleri Discord üzerinden alacağını ve hatta hiç beğenilmeyen özellikleri yayından bile kaldırabileceğini söyledi.

Program için gönüllü olan kullanıcılara bir yıllık YouTube Music Premium paketin hediye edileceği de özellikleri ilk gören olmanın yanında ayrı bir güzellik. Fakat programa seçilen gönüllülerin herhangi bir özelliği dışarıya sızdırmayacağı ve YouTube Music’i bir yıl kesintisiz olarak kullanacağına dair YouTube gönüllülerinden beyan istiyor. Şunu da belirtmeliyiz ki başvurular kapandı ve şu an için yeterli başvuruya ulaştığını söyleyen YouTube başvurular arasından seçilenlerin şubat ayı içerisinde açıklanacağını ama şubat ayından sonra yeni programın başlayacağını duyurdu.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir