En büyük dijital içerik platformlarından YouTube, bugünlerde ilginç bir yenilikle gündemde. Getirdiği farklı özellikler sayesinde kullanıcılarını eğlendirmeyi ve diğer platformlarla olan rekabette bir adım önde olmayı isteyen şirket, bu kez yeni bir özellikle karşımızda. YouTube, geçtiğimiz ay masaüstü kullanıcılarının erişimine açtığı oyun özelliğini bu kez mobil cihazlara getirdi. 

Hazır Oyunları Daha Önce Netflix’te Görmüştük

En popüler video içerik platformlarından biri olan YouTube, daha önce Netflix’te gördüğümüz platform içi oyun oynama özelliğini Android, İos ve Web kullanıcıları için de erişilebilir hale getirdi. Platform içinde oyun oynamayı mümkün kılan “Hazır Oyunlar” hizmetini resmi bir şekilde kullanıma açan YouTube, bu özelliğiyle basit oyun eğlencesinin de adresi olacak.

Youtube Hazır Oyunlar

Bu hizmet sayesinde kullanıcıların oyun oynayabilmek için indirme yapmadan oyun oynamasına imkân sunuluyor. Daha önce duyurulan bu özelliğe geçtiğimiz günlerde yalnızca masaüstünden erişim sağlanıyordu. Şimdi ise oyun özelliği Android, iOS ve Web sürümlerinde de kullanımda.

YouTube bu özellikte, mini oyun diyebileceğimiz “arcade” oyun tarzını benimsiyor olsa da  bağımlısı olabileceğiniz eğlenceli ve farklı türlerdeki oyunlara yer vererek nispeten geniş bir oyun seçeneği sağlıyor. Angry Birds’ten yarış oyunlarına, zeka ve bulmaca oyunlarından aksiyon oyunlarına kadar birçok seçeneğe sahip olan kullanıcılar, bu beta özelliğin 28 Mart’a kadar keyfini sürebilir.

28 Mart’a kadar kullanıcıların talebini test edecek olan YouTube’un, yeterli talep olması halinde bu özelliği kalıcı hale getirmesi bekleniyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir