Google’ın dünyanın en popüler video izleme platformu olan YouTube için yeni özellikler geliştirmeye devam ettiği belirtiliyor. Şirket kullanıcı deneyimine oldukça fazla önem verirken geçtiğimiz yıl ilk defa YouTube Premium ile kullanıcılara sunulan “Resim içinde resim” modu daha sonra ücretsiz olup tüm kullanıcılar için sunulmuştu. Bizde sizlere bu içeriğimizde YouTube’da resim içinde resim modu nasıl kullanılır bu işlemlere bakacağız. İlk olarak Android Oreo işletim sisteminde görmüş olduğumuz bu mod kullanıcılar tarafından bir hayli beğenilmişti. Öyle ki kullanıcı video izlerken bir yandan başka uygulamayı da kullanmaya devam edebilir. Videoyu küçük bir resim olarak ekranın dilediği yerine konumlandırarak oynatmaya devam edebiliyor. Google’ın bu özelliği ise YouTube’da tüm kullanıcılar için ücretsiz olarak kullanılabilir durumda diyebiliriz.

YouTube’da resim içinde resim modu nasıl aktif edilir?

1 1578139204

YouTube Premium ile ücretli olan bu özellik daha sonra ABD kullanıcıları için ücretsiz olmuştu. Son dönemde ise tüm kullanıcılara sunularak YouTube bu özelliğini aktif etti. YouTube’un bu özelliğini kullanabilmek için video oynatılırken ana ekran düğmesine dokunmak yeterli olacaktır. Oynatılan video ise küçük bir çerçeve ile ekranda belirecek ve istenilen yere konumlandırılabilecek. Masaüstü tarafında ise YOuTube PiP modunu aktif etmek için videoya sağ tıklayın “Pencere içinde Pencere” veya “Görüntü içinde görüntü” seçeneğini seçmeniz yeterli olacaktır.

YouTube videosu ekranda küçük bir çerçeve olarak aktif olarak belirecek ve siz sekmeler arasında geçiş yapsanız bile ekranda oynatılmaya devam edilecek. Dilerseniz bu küçük ekran üzerinden tam ekran yapabileceksiniz. Ancak bir müzik açtığınızda ekranı kilitlerseniz YouTube oynatması durdurulacak. YouTube’Un resim içinde resim modu özelliği ilk olarak Android kullanıcılarına verilmiş ve bir süre sonra ise iOS kullanıcıları için de aktif olmuştu.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir